Stort og smått

mandag 30. desember 2013

Moffelitens oppskrift på vellykket hjortestek (eller annen stek...)

Jeg tenkte jeg skulle dele fremgangsmåten til en vellykket hjortestek og andre type steker. Jeg forsøkte denne metoden i går og den fungerte utmerket. Jeg har aldri fått steken saftigere enn det jeg klarte i går.



1 - 2 dager før du skal ha steken i ovnen. smører du den inn med salt og pepper, pakker den inn i aluminiumsfolie og legger den i kjøleskapet.

Samme dagen som du skal steke den, tar du den ut ca 1/2 time før den skal inn i ovnen. Skjær opp 3 - 4 gulrøtter i passelige biter og del en 1/2 stor løk i 4 deler.

"Svi" steken raskt i stekepannen, da blir yttersiden forseglet slik at kjøttet unngår å bli tørr.

Legg løken og gulrøttene rundt steken i langpannen. Hell på vann. Sett inn steketermometer slik at spissen er i midten av steken.

Forvarm ovnen til 80 grader og sett inn langpannen. La kjøttet stå i ovnen til termometeret viser 60 grader (andre typer stek trenger sikkert andre grader). Det er svært viktig at kjøttet stekes på så lav temperatur for å unngå at det skal bli tørt.

Ta steken ut. La termometeret være i steken slik at minst saft renner ut. Pakk steken i aluminiumsfolie. La folien være på til steken er klar til å skjæres opp, først da fjernes steketermometeret.

Serveres med poteter, fløtestuede kantareller og fløtesaus med tyttebær og enebær.

Nyt...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det hadde vært hyggelig om du ville legge igjen en liten melding.