torsdag 28. februar 2013

Urettferdig på Ebay

Jeg vet ikke hva som egentlig skjer under budrunden på enkelte artikler på ebay. Dere husker sikkert at jeg var fast bestemt på å vinne budet på den korall-rosen som jeg nevnet under her. Dessverre, jeg har ikke nubbsjans. Hver eneste gang jeg har lagt inn et bud, kom det automatisk et høyer bud og det var kun fra en enkelt person. Er dette lov? Jeg har forstått det slik at det finnes program som automatisk legger inn et høyere bud etter hvert som folk byr. Jeg synes sånt er direkte usportslig. Noe av vitsen ved en budrunde må da være å by etter hvert som det kommer flere bud. På meg virker det som om selgeren har en kumpan som automatisk for lagt inn et høyere bud, bare for å få opp prisen.

Jeg er dritskuffet. Jeg hadde så lyst på akkurat det anhenget, menmen, jeg kan ikke by 100 dollar heller (hadde jeg hatt penger nå så hadde det vært en annen sak...). Jaja, livet går videre. Håper jeg får en sjanse til å kjøpe noe som er like fint senere.

2 kommentarer:

  1. Det er slik på ebay. Noen ganger bestemmer jeg meg for å legge inn et bestemt maks bud, og hvis noen før meg har lagt inn et større maksbud enn meg, blir det slik du beskriver.

    SvarSlett
  2. Det ser ut som om personen som hele tiden bød over meg, brukte et program som automatisk fortsetter budgivingen inntil en fast sum som brukeren setter. Dette, har jeg forstått, er helt vanlig og godjent av Ebay. Ergo så kommer jeg til å installere et slikt program. Det er jo slitsomt å sitte utover natten for å følge en budrunde. Hadde jeg hatt et slikt program, tror jeg det hadde ordnet seg. Jeg hadde satt maks budet på 600 dollar og da tror jeg at jeg hatt vunnet, men jeg er ikke så lysten å hive inn et så høyt bud mitt i en budrunde, hvis de andre budene kanskje stopper på 100, men nå har jeg altså lært. Litt bittert er det jo, men slik er livet. En kan da ikke bli fortvilt over en slik bagatell. Jeg kommer til å følge med, kanskje kommer det flere slike anheng. Lite sannsynlig, men det er håp i hengende snøre...

    SvarSlett

Det hadde vært hyggelig om du ville legge igjen en liten melding.