søndag 20. mars 2016

10 ting jeg vil gjøre/oppleve før jeg dør


Det er mange slike lister ute og går og nå er det på tide at Moffeliten også kommer med en slik liste. Om alt kan gjennomføres, er nok svært så usikkert, men på listen er det nå i allefall.

Jeg er jo kommet godt over halvveis i livet og det er på tide at jeg snart får oppfylt drømmene mine, enten på den ene eller andre måten.

So here we go!
1. Besøke Galapagos
Ikke som en del av en "saueflokk", som blir guidet rundt på øyene for å ta tåpelige bilder og forstyrre dyrene. Nei, jeg vil heller være med et forskerteam, komme nær dyrene, bygge opp tillit med hverandre og bare sitte blandt alle de vakre skapningene og suge til meg uttrykk og lære om dyrenes kroppsspråk.

Jeg ønsker også å dykke sammen med hvalhai og oppleve alle de vakre revene som er der, for ikke å snakke om å svømme blandt sjøløvene.

Å være i en gruppe av tankeløse mennesker som ikke har peiling på respekt av dyr, blir bare for kleint for meg.

2. Dra til Hawaii
Her vil jeg heller ikke være en del av en saueflokk, som blir guidet rundt til alle severdighetene. Jeg vil oppleve det som ikke alle har opplevd. Jeg vil gå i naturen og suge til meg inntrykk, stemning og opplevelser i stillhet. Det er det som er romantisk.
Jeg vil også dykke mellom revene og få oppleve masse liv og vakre farger.  

Jeg vil såklart bo på et godt hotell, men jeg ønsker ikke å menge meg. Jeg vil være i min egen verden sammen med min mann, som har de samme holdningene. Det er ikke Elvis sitt Hawaii jeg vil besøke. Kanskje finne en bitteliten strand, som ingen turister har hørt om.

3. Besøke Kina
Kina er et fantastisk land for fotografer. Selv er jeg ikke så begeistret for selve kulturen og jeg hater holdningene og måten de behandler dyr på. Jeg vil dit for naturopplevelsene. Kina har et vell av fotomotiver og spennende landsbyer. 
Jeg tror ikke det er så stort trykk av turister her, som det er på de andre stedene jeg nevner, så det er enklere å trekke til seg inntrykkene. Jeg regner også med at skal jeg være i det landet i 14 dager, kommer jeg nok til å gå endel ned i vekt, siden jeg ikke kommer til å spise noe som helst som kommer fra gateselgere og kafeer. Vi kommer nok til å spise all mat på hotellet.

4. Kjøre Route 66
De som har kjørt den sier at det er vanvittig kjedelig og vanvittig lite å se på og jeg tror dem. Det vi kunne tenkt oss å gjøre, er av og til å ta av fra veien for å finne koselige steder å bo mens vi er ute og farter. Å kjøre denne ruten betyr ikke at du MÅ bo tett innpå denne strekningen. Vi vil kjøre den meter for meter, men når vi skal overnatte, må vi jo finne noen akseptable og dannede hotell/motell.

Vi kommer også til å leie en Mercedes, slik at vi får en behagelig reise. Kanksje vi blir kjent med noen på veien også. Jeg har slekt USA, men har ikke peiling på hvor de bor nå. De er vel spredt for alle vinder, regner jeg med.

5. Opera i Verona
De som er glad i opera og klassisk musikk forstår godt hvorfor jeg har lyst til å reise hit. Tenk å få oppleve en storslått opera fra orkesterplass. Samtidig som vi er i Verona, kunne vi også tenkt å reise litt rundt i Italia, spesielt på landsbygden og spise lokalmat og drikke lokal vin. Tror dette hadde vært en fantastisk opplevelse.

6. Fotoår i Lofoten
Både min mann og jeg er ivrige fotografer, dog er vi ikke så spesielt glade i naturbilder, men alt til sin tid. Det hadde vært fantastisk å få tatt ett år i Lofoten, der vi ofret oss helt for fotograferingen. Lofoten er jo fotografert sønder og sammen, men det er alltid bilder som aldri har blitt tatt før i vinkler som andre ikke har tenkt på.
Dessverre har det blitt fint lite fotografering de sister årene. Hva grunnen er, aner vi ikke, men jeg vil tro at tiden har en stor betydning. Vi har rett og slett ikke tid og krefter. Fotografering krever en egen modus og den er ikke alltid så lett å finne.

7. Starte min egen ostebutikk
Dette er nok bare en utopi. Jeg er for gammel til å starte opp noe slikt, men drømmen ligger jo der. Tenk å kunne få solgt gode, eksklusive, utenlandsk oster og få reise i Frankrike og Italia for å finne ost til butikken. Det hadde vært fantastisk. Kanskje det med tiden også hadde vært mulig å søke serveringsløyve for alkohol, slik at kunder kun kjøpe kjeks, ost og rødvin, som de kunne kost seg med ved noen småbord i butikken. Jeg har navnet og utseendet klart, men som sagt, dette er bare en utopi.

8. Animal's Heaven
Neida, vi skal ikke lage gravsted for kjæledyr. En av våre mange drømmer er å få kjøpt et nedlagt gårdsbruk med stor eiendom, der vi kan ha diverse dyr for kosens skyld. Disse dyrene skal ikke bli mat. De skal ha det trygt og godt og få gjøre akkurat det de vil.

Drømmedyrene våre er

Alpakka
Villsvin
Jerseykveg
Anguskveg
Griser
Lippizianere
Geiter
Valais black-faced sheep
Rev (går kanskje ikke sammen med sau, men skitt au)
Påfugl-edderkopp
mm

9. Kjøpe feriehus i Askersund
F eks dette...
Hadde det ikke vært deilig med et lite feriehus, der en kan gå ut i hagen en varm sommermorgen og sette seg ned og drikke morgenkaffien? En sparer fort penger på dette fordi det er dyrt å bo på hotell i 3 uker hver sommer, ikke fordi at vi ikke trives på hotellet "vårt", men det hadde vært godt å ha sitt eget samt en liten hage full av roser og peoner.

10. Flytte til Nesøya
I en funkisvilla som den ovenfor her. Både min man og jeg er svært glade i funkis-stilen, men det skal være skikkelig funkis, ikke det totalt feiltolkete stilen som er blitt norsk funkis med trehus og nesten ingen vinduer. Vi skal ha MUR! Og hvitt, enkelt og greit.

Vi er veldig glad i luksus. Man lever et kort liv, så hvorfor ikke bruke pengene på dette istedet for å ha dem på kistebunnen. Vi har ingen arvinger, så da bruker vi heller penger på dette.

Nå skal jeg drømme videre og ønsker dere en kjempefin påske :)