tirsdag 20. september 2022

Viktigheten av å snakke med dyrene

 


Pleier du å snakke med dyrene dine?

Ikke? Da har jeg ett tips til deg: Forsøk.

Det er viktig å samtale med dyrene da de lærer av det og forstår mye lettere enn vi tror. Jeg har alltid snakket med dyrene mine og det blir helst babyspråk, men hjelpe meg så mye de forstår og reagerer på det.

Jeg merker det spesielt på et dyr som jeg trodde aldri hadde gått å kommunisere med. 

Kaninen vår Frank. Helt siden han kom i huset har min mann og jeg snakket med han og jeg vil påstå at han har blitt så mye klokere og får mer input (hater engelske ord i norske setninger, men finner ikke det riktige ordet på norsk.

En kanin kan en ikke få til å forstå noe som helst, sier du? Da sier jeg "det tror DU ja, men her skal du se" og folk blir overrasket på en positiv måte.

Vi spør om han har lyst til å gå ut og da går han ut.

Jeg spør om han vil at pappa skal gå ut. Da går han inn i stuen for å hente pappaen.

Vi spør om hvilken av foret han vil ha til mat og da går han bort til den sekken han ønsker mat fra.

Jeg sier til han, "Frank, kan du være så snill og gå på do? Det er lenge siden du har bæsjet" og vet du hva? Etter jeg har sagt dette et par ganger etter hverandre (jeg må ofte gjenta setningen), går han på do og gjør det han skal.

Hans favorittmenneske, min ektemann har vært borte i et par dager og Frank har ikke veket fra min side disse dagene. Han er redd for at mamma også skal forsvinne. I går kom Rolf hjem igjen og når jeg sa til Frank at "nå kommer pappa", satte han seg opp med ørene vendt forover.

Når min mann kom inn, var det første Frank ville å gå ut på terrassen enda så mørkt det var. Han forsøkte å få mamma ut også, men mamma er så forkjølt og det var så kaldt ute at jeg ville han skulle komme inn igjen og det gjorde han.

I dag har han vært superlykkelig. Han har løpt som en gal rundt bordet. Det var først en runde rundt bordet. Et lite nipp på beinet mitt og så løpe som gal rundt bordet igjen og det gjorde han ganske mange ganger før han så lekte lavtflyvende fly over gulvet og løp det forteste han kunne.

En annen ting som og overrasket oss faktisk. Naboen stakk bortom for å hilse på Frank ute i innhegningen. Frank var litt redd siden de var fremmede, men med engang de ga han nammegodt, var de godtatt og vi snakket masse om "mannane" etter at de forsvant.

Dagen etter spurte jeg han hvor "mannane" var hen og han gikk bort på den siden de stod dagen i forveien, reiste seg på to og såg etter dem. Da fant jeg ut hvor klok den lille kroppen egentlig var. Han koblet "mannane" og godteriet bare etter en gangs besøk.

Der ser du hvor viktig det er å snakke med dyr. Til og med en kanin. Jo mer du snakker med dyret ditt, jo mer forstår det.

Prøv det selv

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det hadde vært hyggelig om du ville legge igjen en liten melding.