fredag 3. april 2020

Bakt potet? Glem aluminiumsfolien

OG store poteter.

Jeg lærte for endel år siden av en kokk hvordan bakt potet EGENTLIG skal lages. Beskjeden var å droppe aluminiumsfolien. Bruker du denne, koker du poteten istedet for å bake den og skallet blir bløt og seigt.

Bruk heller grovt salt til å legge potetene i og ha poteter i vanlig størrelse, det setter ned baketiden. Store poteter er bare undøvendig.  Ta heller flere poteter.

Hvilke poteter?
Jeg bruker helst Asterix, de er kokefaste, men kjempegode til baking. Hvis du har andre poteter som du liker, kan du selvsagt bruke disse.

Sett stekeovnene på ca. 225 grader.

1. Vask potetene godt med børste, plukk vekk evt. groer.

2. Tørk de godt med kjøkkenpapir

3. Skjær et kryss i poteten.

4. Fyll en skål med grovt salt og legg potetene godt nedi. Trykk de litt ned, slik at du ser de er dekket 1/4.

5. Bak potetene i ca 1 time. Baketiden må tilpasses etter størrelsen. Du kjenner om de er ferdige ved å stikke en skarp kniv inn til midten av poteten.

6. Ta potetene utav stekeovnen når de er ferdige. Plukk de opp av skålen og legg de på et fat.

7. Klem de litt sammen, slik at du kan putte saus eller annet tilbehør i poteten.
Hos oss bruker vi kun meierismør når vi har potetene som tilbehør til middagen.

Når du baker potetene på denne måten, får du fint og sprøtt skal, uten tegn til seighet. Dette er også en veldig grei måte å tilberede potetene på. De kan bare stå i stekeovnen og kose seg mens du gjør middagen ferdig.

Disse potetene er supergode til alle slags retter, til og med pinnekjøtt. Vi bruker bakte poteter svært ofte i vår husholdning og skallet er favorittdelen av poteten.

Værsågod og kos dere.