torsdag 16. februar 2012

Skispor

Hvor er det blitt av alle skisporene? Nå har snøen ligget ganske lenge her i Bergen og ikke et eneste skispor er å se. I nærområdet her jeg bor er det store bøer og bratte bakker, perfekt for skigåing og aking, men altså, ikke et eneste skispor å se. Hva er det som har skjedd med dagens barn og ungdommer, Da jeg var liten, var bakken fylt opp av spor på kryss og tvers og det var fult av unger i alle bakkene. Jeg husker at vi var ute og lekte i snøen fra vi kom hjem fra skolen og til vi ble ropt inn om kvelden.
Nå leste jeg i avisene i går at dagens tenåringer rører seg mindre enn 70-åringene. Dette er utrolig skremmende. Om noen år når de skal inn i militæret, kommer de til å ha så dårlig kondis at å løpe 100 meter er mer enn nok. Hvordan skal disse klare å forsvare landet vårt hvis det blir krig?
Nå snakker avisene og tv om at idrettslagene bør komme mer på banen, men å være med i idrettslag passer da ikke for alle. Hva med å benytte naturen mer. Dessuten kan en bare kle seg etter været, åpne døren og ut å gå tur eller jogge. At man får frisk luft og trim er det viktigste. Treklatring kan jeg også anbefale. Er man så uheldig å ramle ned innimellom gjør det ikke noe, da lærer man seg å være litt mer forsiktig neste gang. Dagens unge(r) blir rett og slett overbeskyttet av et pysete samfunn. Da vi var små slo vi ut både tenner og fikk slått hull i hodet uten at vi fikk noen varige mèn av dette.

Noe å tenke på.

1 kommentar:

  1. Enig. Det er veldig skremmende å se dagens barn og unges manglende fysiske aktiviteter, og de blir mer og mer runde. Tror forldrene har mye av skylden. Barna kjøres overalt, selv der det er trygt å ferdes.

    SvarSlett

Det hadde vært hyggelig om du ville legge igjen en liten melding.