fredag 3. mai 2013

Våren er avlyst

Våknet opp med tårer i øynene og med gråten i halsen i dag. Det var et trist syn som møtte meg da jeg reiste meg opp fra sengen. Sorgen er så stor, så stor. Jeg gledet meg til en lykkelig dag sammen med min kjære. Vi hadde planer om å gå tur hånd i hånd i den vakre vårsolen, men når det blir og OM det blir, er uvisst.

Våren er nemlig avlyst. Det er 5 cm med snø på altanen vår og det fortsetter å lave ned. Hva er det egentlig som skjer med våren? Har den helt gitt opp og mistet livslysten? Vi ser ikke over Kalandsvannet engang pga det tette snøfallet. Jeg skulle inn til sentrum i dag for å hente noen smykkedeler som var bestilt, men akkurat den turen, legger jeg på is. Bokstavelig talt.


Tragiske bilder!!!

Fra Bergens Tidende:

- Ikke kjør med sommerdekk

Råd fra Veitrafikksentralen Vest i dag: La bilen stå hvis du har skiftet til sommerdekk.

Les også:


SISTE NYTT KL. 09.54: E39 stengt over Vallaheiane, omkjøring via Hamrevegen. Kaos på Gullbotn, brøytebil kommer ikke frem. Ellers vanskelige kjøreforhold på Vestlandet, men nå stiger temperaturen, ifølge Vegtrafikksentralen.
Våt snø laver ned i Bergens-området fredag morgen, og det meldes om glatte veier en rekke steder. BT har fått melding om skikkelig vinterføre flere steder i Bergen, blant annet på Nattlandsfjellet.

LES OGSÅ



E39 er stengt

De skulle til Kongeparken.Her var det brått stopp.

LES OGSÅ



Er det kjelkete, er det denne som duger...

Kvinnen på Nattlandsfjellet fant like godt frem denne.
- Folk må ta det med ro, sier Frode Kolltveit, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt.
I 08.30-tiden meldes det at E39 Vallaheiane er stengt grunnet dårlige kjøreforhold.
Ved 07.30-tiden ble det meldt om at en bil hadde kjørt i fjellveggen i Sædalen.
- Bil i fjellveggen. Materielle skader. Kvinne i sjokk, lettere skadet, opplyser operasjonssentralen, som legger til at det er passering forbi ulykkesstedet.

Lastebil i trøbbel

Få minutter senere, klokken 07.48, ble det meldt om en ulykke på fylkesvei 57 i Kjevikdalen i Lindås.
- En lastebil har fått vansker på det glatte føret og har kjørt av veien ca. fem kilometer nord for Seim. Trekkvognen henger utenfor veibanen. Ingen personskade, sier Kolltveit.
Tungbilberging er på vei for å trekkvognen på veien igjen. Det er mulig å passere ulykkesstedet.
- Det meldes at flere biler står fast på det glatte føret mellom Lindås og Mongstad, opplyser politiet.

Ille i Sædalen

En BT-leser forteller om stillestående kø i Sædalen. Flere biler står hver sin vei med nødlyset på, er meldingen. Politiet meldte litt før klokken 08.30 at to biler hadde kollidert på Sotrabroen, men ingen personer kom til skade i sammenstøtet.

LINDÅS: Lastebil kjørte ut på fylkesvei 57.
FOTO: 2211-TIPSER
Også på Vallaheiane er det meldt om køer litt før klokken 08. Politiet melder om særlig glatte veier, særlig på bergenssiden.
- Det er kaos på Vallaheiane nå. Det er ikke meldt om ulykker, men biler som står litt på kryss og tvers, sier Kolltveit i 08-tiden.
En BT-leser forteller at hun har brukt 25 minutter på å kjøre 200 meter.
- Køen står fra Hamreveien på E39 og ned til Nesttun. Det ligger sørpe. Biler uten sommerdekk er sjanseløse. Det er såpeglatt, sier tipseren.
På Fanafjellet var det også kaos, forteller Ingrid Underhaug fra Lysekloster.
- Flere biler hadde havnet i grøften på nordsiden av Fanafjellet. Mange som kjørte med sommerdekk hadde store problemer. Vi har vinterdekk og kom oss greitt over fjellet, forteller Underhaug.

- Kjør forsiktig

- Vinteren er tilbake. Vi råder folk til å kjøre forsiktig og avpasse farten etter forholdene, sier trafikkoperatør Tina Fjeldavly hos Vegtrafikksentralen Vest.
Brøytebiler er nå ute på veiene mange steder i fylket, ifølge Fjeldavly. Hun opplyser at de foreløpig ikke har mottatt meldinger om store problemer på innfartsårene.

FOTO: RUNE MEYER BERENTSEN
- Hva skal folk som alt har skiftet til sommerdekk gjøre?
- Vi anbefaler dem enten om å la bilen stå, skifte dekk eller finne andre transportalternativer, sier Fjeldavly.
Hun sier at de også har fått melding svært glatte veier på Fanafjellet.
- Det er også snøføre på E16 ved Vinje og på E39 i Romarheimsdalen, sier Fjeldavly.
Også på E16 mellom Voss og Vinje er det glatt. Politiet melder litt etter klokken 08 at et vogntog står fast, men at det er mulig å passere på stedet.



Fra Bergensavisen:

Her sklir lastebilen av veien

Bussene kjører på sommerdekk. Lastebiler sklir av veien.
Publisert 03.05.2013 kl 09:32 Oppdatert 03.05.2013 kl 10:10
Videoen du kan se over er fra Bråtet i Fyllingsdalen i Bergen.
Som du kan se fikk flere biler store problemer på det glatte føret.
Det er store trafikale problemer i hele Bergen.
På Vallaheiene, blant annet, står trafikken bom fast. Der er er veien stengt.
Dermed kan det bli lang ventetid for dem som skal ta bussen.
– Vi har busser som står fast på Fanafjellet, Helldalsåsen, Bønes, Krohnegården og Vallaheiene. Seks busser står fast i Sollien og to i Starefossen. En buss har kollidert, men ingen ble skadet, heldigvis, sier kommunikasjonsleder i Tide, Kaare Enæs.
– FINN PÅ NOE ANNET
Han sier at byens busser er skodd med sommerdekk.
– Dette er en ekstraordinær situasjon. Bussene kjører med sommerdekk. Dette tar våre sjåfører hensyn til. Blir det vurdert som uforsvarlig å kjøre enkelte ruter, lar vi bussen stå, sier Enæs.
Han sier at folk som skal ta bussen i dag, må smøre seg med tålmodighet.
– Vi er håpløst ute av rute. Dette vil forplante seg gjennom store deler av dagen. Skal du ta bussen i løpet av de nærmeste timene, bør du vurdere å finne på noe annet hvis dette lar seg gjøre.
POLITIET PÅ SOMMERDEKK
– Trafikken står på kryss og tvers ved Gullbotn og det er stengt ved Vallaheiene. Det er mange som ikke er skodd for det vinterlige været, sier operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, Frode Kolltveit til BA.
Han sier at politiet har problemer på det glatte føret.
– Det var mange politibiler med sommerdekk i dag tidlig. Vi har fått skiftet dekk på en del. Så det er disse bilene vi har sendt til steder som Fanafjellet, Gullbotn og der det er vanskelige kjøreforhold, sier han.










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det hadde vært hyggelig om du ville legge igjen en liten melding.