onsdag 25. mars 2015

Syklister på ville veier...


Moffelitens ansiktsuttrykk hver gang
hun kjører forbi horder med kondomer
April er rett rundt hjørnet og med denne måneden dukker også utyskene frem. Sammen med snegler og mark, kommer syklistene utav vinterdvalen og gjør seg klar til å forpeste tilværelsen for oss gående.

Vi som liker å gå tur, går med livet som innsats mange steder, selv om vi forsøker så godt vi kan for å vise hensyn og snur oss og ser bakover om det skulle komme en syklist susende.

Misforstå meg rett. Jeg er ikke ute etter vanlige syklister, som skal fra A til B i fornuftig fart. De jeg er ute etter, er de turgåendes mareritt - KONDOMSYKLISTENE.

Med engang disse mennene/guttene får på seg kondomdrakten, trer hjelmen på hodet og kaster seg på sykkelen, er de deltakere i Tour de France. De suser av gårde i en slik hastighet at vettet ikke klarer å følge med dem. Det ramler allerede av etter de 2 første rundene på fotpedalene. Vettet ligger og skriker etter dem, uten å bli hørt. Fotgjengere og bilister blir verdens onde og det bannes og steikes når en liten fotgjenger er så syndig å ikke hoppe i grøften slik at kondomene kan komme seg frem i "ordentlig hastighet". Man kan ikke risikere å tape noen sekunder på å passere fotgjengere i ganghastighet må vite.

Det som kondomsyklistene synes er aller gøyest, er å sykle flere i bredden og sikte seg inn på en stakkars fotgjenger som går og rusler på siden av veien og nyter turen. Det skal helst sykles så nært denne at en nesten klarer å treffe han/henne med sykkelstyret. Jo sintere og mer skremt denne stakkars fotgjengeren blir, jo gøyere synes syklistene at det er. Den største prestisjen er å klare å presse fotgjengeren helt utav veien, slik at vedkommende ligger i grøften og spytter sørpe.

Det morsomste med dette, er jo at sykkellandet Nederland ler så de ligger og ruller seg på bakken over disse norske kondomsyklistene som tror de er med i TdF hver gang de setter seg på sykkelen. Hadde disse kondomsyklistene visst hvor tåpelige de ser ut og hvor mye latter de skaper i utlandet, tror jeg nok at de hadde blitt ganske så små.

Det rare med disse syklistene er at de sykler på noen utrolig lette (og dyre) sykler som ikke gir noe trening i det hele tatt. Min mann var i diskusjon med en av disse syklistene der han spurte hvorfor de syklet på den måten som de gjorde. Joda, det var for å trene og bli sterkere. Det ble litt stille da mannen min spurte dem om det ikke hadde blitt mer trening av å sykle på en tung sykkel istedet. Svaret ble bare "æææh..."

En kan derfor konkludere at har en kondomsyklist mistet vettet, får han det aldri tilbake.


2 kommentarer:

Toril sa...

Huff ja! Her i Trondheim har de laget kjempefine sykkelstier, nettopp med tanke for at de skal brukes. I Trondheim har vi ei bru som heter Elgeseter Bru, og der har de laget et sykkelfelt i hver retning slik fortauene kan brukes av oss fotgjengerne. Tror du det skjer? Nei da. Der kommer syklistene på fortauet, og de sykler fort, plinger i klokka for at vi fotgjengerne skal flytte oss. Hvis vi ikke gjør det blir de sure. Politikerne i Trondheim har sagt at syklistene skal bruke sykkelveiene. Da klager syklistene for at sykkelveiene er for smale å sykle på. Akkurat det er irriterende. Da de laget de sykkelveiene tok de en god del av begge fortauene for å lage bredere sykkelvei over den brua.

Ønsker deg en kjempefin onsdagskveld :)

Bloggklem fra Toril

Moffeliten sa...

Vi har noe lignende her i Bergen også, men det er bare noen få steder. I går holdt jeg på å bli nedkjørt hele to ganger av en flokk syklister, som syklet det remmer og tøy kunne holde mens de vinket oss utav veien.

Ikke bare det. De sykler som noen galninger gjennom et boligfelt der det er fullt av unger. Jeg fatter ikke hva de tenker på. Forsøker noen å snakke til dem, får vi bare beskjed om å passe på ungene. Jeg venter bare på at de kommer til å kjøre på en og kveste han/henne for livet eller at det går så langt at de kjører ihjel en unge.