onsdag 17. oktober 2012

Vetrinærvakten

Så bar det avgårde til vetrinærvakten igjen. I går kveld begynte Oscar å bli veldig dårlig. Han skalv og peste og var faktisk på vei til å sige sammen. Hver gang han la seg ned, eller vi forsøkte å løfte han, skrek han av smerte.
Det første som slo meg var om det kunne være magedreining eller tarmslyng. Det var full fart i bilen og avgårde til dyrklinikken på Stend, som hadde vakt i går. Vi kom ganske fort inn og han ble røntget og undersøkt etter alle kunstens regler. Det viser seg at leveren hans er kraftig forstørret, men det så ikke ut til at det kunne være det som var årsaken til problemene hans.

Etter litt mer undersøkelse og div. blodprøver, viste det seg at det var mest sannsynlig forstoppelse. Han fikk parafin som han, etter mye kamp, fikk svelget og da vi gikk derfra, kom det en laaaang kabel med bæsj.

Før vi dro fra klinikken, fikk han en sprøyte med smertestillende, som heldigvis gjorde at han sov godt i natt. Vi var tilbake til kontroll i dag og da det ble tatt røntgen på nytt, så vi at avføringen hadde seget mye lengre bak. I kveld skal vi på apoteket og kjøpe avføringsmiddel og ormekur fordi det også så ut som om han kunne ha en bendelorm.

Akkurat nå sover han og vi håper han er sitt gamle jeg når han våkner opp igjen.