lørdag 6. september 2014

Selfies - Hvordan få et godt resultat

Jeg tar, som mange andre, selfies. Noen av bildene blir bra og på andre bilder ser jeg ut som om jeg er fra en annen planet. I begynnelsen slet jeg litt med å ta disse bildene. Jeg fikk dem jo aldri til og så ut som en breiflabb i trynet.

De siste årene har selfie-teknikken forbedret seg. Alt handler om lys og etterbehandling av bildene.

Bruk godt lys
Godt lys er utrolig viktig. Ta bildet med ansiktet mot vinduet, eller ute i overskyet vær. Overskyet vær gir best fotoresultat.
Pass på at øynene ikke får skygge.

For å lette skygger, eller få godt lys til øynene, kan du bruke et hvitt papir eller hvit kartong, som du holder ved siden av eller under ansiktet.

Ta ALDRI bilder av speilbildet ditt. Resultatet vil bli ekstremt dårlig og hvis du ønsker å få best mulig resultat, er ikke speilfotografering den rette måten å gjøre det på.

Alt vil virke forstyrrende. Bakgrunnen er rotete og kameraet kommer alltid med på bildet.

Ansiktsuttrykk/vinkel
Forsøk ulike ansiktsuttrykk og vinkler. Alle har en side av ansiktet som de selv synes er mest fotogen. Ta gjerne bilder ovenfra, nedefra, rett foran. Snu/løft/senk hodet.

Ta MANGE bilder med alle slags ansiktutrykk. Bare ikke bruk trutmunn. Det er kun fint hvis du er under 20 år gammel. Husk at en slik form på leppene gir deg fjerten rynker i ansiktet som vises godt på bilder...

Bakgrunn
En ryddig bakgrunn er viktig. Det er ingenting som forstyrrer et bilde som en rotete bakgrunn.

Når du redigerer bildet, frilegger du bakgrunnen og gjør denne mørk/lys samt blører den. Du kan også klone bort det som gjør bakgrunnen rotete.

Etterarbeid
Å redigere bildene KAN ta tid, men hvis du har et godt redigeringsprogram, kan dette gjøres både fort og enkelt.

Disse to bildene er redigert. Noe av det som er gjort med disse, er:

- Det hvite i øynene er gjort lysere og iris er gitt litt mer fargemetning samt gjort litt mørkere.

- Ujevnheter og sprekker i leppene er klonet bort og de har blitt gjort litt mørkere samt øket fargemetningen.

- Tennene har blitt gjort hvitere.
- Huden har fått litt mer farge

- Rynker, mørke ringer under øynene er klonet bort og huden har fått en dash med airbrush.

- På bildet ovenfor, er det benyttet en softeffekt. Dette gjøres i to lag i photoshop. Det nederste laget gjøres litt mørkere. Det øverste laget er softet og gjort en anelse lysere. Opacity settes på 10 - 50% alt etter hvor lite/mye du ønsker at det mørke laget skal skinne igjennom.

Ønsker du at øynene og tennene skal stikke seg litt ut, lar du være å softe/lysne/mørkne disse partiene i denne operasjonen. Dette gjøres på forhånd.

Det nederste bildet er tatt i vinduet med et hvitt papir på skrå under ansiktet slik at det ble godt lys på den delen av ansiktet som jeg ville utheve.

Rynker er fjernet med Healing Brush Tool og øynene er redigert som tidligere nevnt.
Øynene er deretter laget en anelse større med Liquify/Bloat Tool. Bruker du dette hjelpemidlet anbefaler jeg deg å gjøre det forsiktig. Det er utrolig fort gjort å bli seende ut som en alien hvis du er litt overivrig.

Ta mange MANGE bilder og lek deg fram til et godt resultat i bilderedigeringsprogrammene.

Husk at øvelse gjør mester...

1 kommentar:

  1. Tusen takk for kjempefine og nyttige tips! Det å ta bilder av folk synes jeg er vanskelig, men derimot kattene mine går bedre nå. Der har jeg fått tips til å gå ned på katten sitt nivå. Det er jo som du sier å prøve seg frem :)

    Ønsker deg en kjempefin lørdagskveld :)

    Toril

    SvarSlett

Det hadde vært hyggelig om du ville legge igjen en liten melding.