onsdag 22. juli 2015

Du er så utrolig...

Dum, barnslig og jeg vet ikke hva. Kan du ikke gjøre noe mer fornuftig?

Hvor mange av dere har hørt disse uttalelsene fra familie og annen omgangskrets når det gjelder ting du er interessert i og hobbyen din?

Jeg har fått hørt dette en god del opp igjennom tidene og det har bidratt til at jeg føler meg ganske så dum innimellom, men hvem er det som tillater seg å rakke ned på ting som du driver med? Noen driver med idrett (som jeg ikke skjønner at de gidder), korps (som jeg heller ikke skjønner noe av), maling, fotografering, surfbrett, lesing osv osv.

Vi får ofte høre at vi ikke har noe vettugt å fylle tiden med, men det er jo det vi har. Om det har noe nytteverdi i samfunnet, skal jeg ikke uttale meg om, men det gir oss som har hobbyer, mye glede og selvtillit. Når vi får til noe som er bra, er vi utrolig stolte og selvtilliten stiger en god del og da er det trist å få en tilbakemelding om at "jeg skal se på det når jeg får tid" og det menes aldri. Jeg vil si at vi som fyller livene våre med hobbyer, har et mye bedre liv enn de som bare lever for jobben og gjør praktiske ting. Livet skal fylles med kreativitet og glede. Heldigvis er vi ikke like og det er bra. På denne måten kan vi inspirere hverandre til å lære oss noe nytt.

Den nye trenden blant voksne, er fargelegging. Det finnes en mengde fargeleggingsbøker å få tak i. Denne trendene har slått ned som en bombe og det er mange av oss som bruker hvert lille minutt som vi har ledig, til å fargelegge. Som med de fleste trender, har denne begynt å få kritikk et par steder. Kritikken består gjerne i at det er folk som ikke kan tegne som fargelegger, det er ikke kunst og det er barnslig.

Det disse kritikerne ikke har fått øynene opp for, er at det ofte folk som virkelig kan tegne, som også fargelegger. Jeg er med i en gruppe på fb og blir skikkelig imponert over folk som virkelig kan fargeleggingskunsten. De inspirerer meg og jeg nistirrer på bildene deres for å finne ut hvordan de får til sjatteringer, skyggelegging og 3D-effekter.

Så jo, det ER kunst vi driver med.

Her er virkelig noen som kan kunsten
Noen av oss har så mange hobbyer at vi nesten ikke har tid til å gjøre andre ting. Her gjelder det å finne en mellomting. En hobby skal ikke oppta tiden din fra å gjøre praktiske ting. Den skal få deg til å slappe av.

Nå vet ikke jeg om jeg tilhører de som slapper av når de driver med hobbyen sin, da jeg blir utrolig stresset når jeg tenker på alt jeg skulle har gjort istedet for å sitte med nesa nedi hva det nå enn skal være. Jeg er rett og slett nødt til å ta meg selv i nakken og filleriste meg.

Det er derfor jeg ikke har åpnet opp butikken enda. Jeg har rett og slett ikke tid. Nå er det en million ting som skal gjøres. Enda godt at vi har en dårlig sommer. Jeg har bare ikke tid til å nyte denne sommeren.

Jeg har, som allerede nevnt, en større bestilling på smykker i ekte sølv, som er bestilt til en 50 års dag og dette er jeg nødt til å gå i gang med i dag.

Dette er smykkene som skal lages
Øredobbene får et ekstra ledd, slik at de blir lengre
I tillegg er jeg begynt med fargelegging og jeg tar meg i å kaste et blikk bort på fargeboken mens jeg driver med andre ting. Det klør i fingrene etter å gå i gang med fargeleggingen. Jeg må rett og slett være disiplinert nå i disse dagene.

Siden jeg er litt sløv på bloggingen om dagen, har jeg funnet et bilde som dere kan laste ned og fargelegge frem til neste blogginnlegg.

Trykk på bildet slik at du får det i full størrelse
De hobbyene som opptar min tid, er

Fargelegging
Strikking
Fotografering
Restaurering av gamle fotografi
.Smykkelaging
Film

Det er sikkert enda mer også.

Hvilke hobbyer har du?