mandag 18. mai 2015

Nye hender + litt tips for hånden

Ikke sponset produkt

Er det noe på kroppen min jeg er fornøyd med, så er det hendene mine. Det er det eneste på kroppen min som er fri fra rynker og tidens tegn. Enn så lenge. Jeg har alltid vært nøye med å pleie hendene mine og er svært påpasselig å alltid bruke engangshansker, enten det er når jeg skal vaske eller stelle plantene. Jeg smører dem gjerne flere ganger om dagen, for å unngå at de skal bli tørre og sprukne. I tillegg er jeg jo et fast inventar hos byens beste negledesignere. Tror aldri jeg har vært skuffet når jeg har gått ut døren derfra.

Det eneste jeg er litt bekymret over, er at jeg har vitiligo på hendene også. Vitiligo er tap av pigment og det er ingenting en kan gjøre noe med. Jeg har det også i ansiktet og på halsen og i rette lyset, ser det ut som om jeg har en skittrand rundt halsen, men det er kun pigment-tapet som gir denne effekten. Pent er det ikke, men som sagt er det ingenting en kan gjøre noe med annet enn å forsøke å dekke over det med foundation. 

Jeg kan heller ikke bruke sminke i øyeregionene på 14 dager. Dvs at jeg har 14 dager igjen før jeg kan begynne å sminke meg. Dette er jo pga av stæren som jeg skal fjerne på tirsdag. Jeg gleder meg til å få ordnet det nå. Tenk, i forgårs klarte jeg å lese i en bok for første gang på x-antall år. Det var stort.

Nå var det ikke øynene mine jeg skulle snakke om i dag, men viktigheten av å ta vare på hendene. Det er mange som gjerne merker at hendene begynner å bli litt grovere og tørre når de kommer så langt oppi åra som jeg selv er. Da er det desto viktigere å finne gode produkter som passer nettopp til dine egne hender. Det nytter ikke med en håndkrem fra Rimi eller lignende butikker. En må være bevisst på hva en kjøper. 

Det beste en kan gjøre, er å oppsøke en neglesalong der du kan bli anbefalt en god håndkrem OG negleolje. Negleoljen tar du på både på neglebåndet og under neglen. Spesielt hvis du har kunstige negler. Da unngår du at neglen splitter seg. Selv sverger jeg til Kinetics. Jeg har brukt dette merket en stund og synes det er et godt merke.

Det som også er viktig når du steller hendene dine, er å ikke klippe neglebåndene. Bruk en q-tips til å skyve dem tibake etter at du har hatt negleolje på neglene. Gi også hendene en god kur innimellom og husk at er allerede rynkene kommet på hendene, er det ikke så lett å få dem bort.

Ta deg en tur i en god neglesalong og la dem stelle hendene dine og gi deg gode råd om hvordan du best kan ta vare på dem. Det er vel anvendte penger. Malte negler på en grov arbeidshånd, blir aldri pent.

Mars og april