onsdag 20. mars 2013

For en tøffing

Eller not. Det rette uttrykket er vel FOR EN IDIOT. Vi var på vei opp til Valla etter å ha handlet på Meny i kveld. Vi så allerede da vi svingte ut på hovedveien at det lå en idiot foran oss. Før vi kjørte ut, kom han i en rasende fart, bremset som bare juling da han var rett bak bilen foran hans.

Midt i en oppoverbakke, i en skikkelig uoversiktlig sving, skrenset han og kjørte ut i motgående kjørefelt (med vilje) og tilbake igjen. Jeg satt nesten å håpet på at det skulle komme en solid bil i det venstre kjørefeltet slik at den idioten virkelig fikk lære hvor innihampen tøff han var.

Tror han virkelig at noen synes det er tøft å oppføre seg som en idiot i trafikken? Det som går igjen hos menn, eller gutter er vel riktigere å si her, er at de tror de eier veien og at ulykker aldri skjer dem. Med den tankegangen er det mange ungdommer som får seg et sjokk når de blir innvolvert i bilulykker. Tenker de noen ganger at de kan drepe medmennesker med slike handlinger?

Det er så typisk. Hvis disse uansvarlige bilistene blir kvestet i en bilulykker, går de ut i media og sier "Jeg skulle ALDRI ha kjørt så fort" eller "Jeg har det så vondt og tenker på det stakkars døde barnet hver eneste dag". Hvorfor ikke tenke på at dette kunne skje på forhånd og kjøre bilen slik den er ment for å kjøres - nemlig med ANSVARSFULLHET.

Mellom Nesttun og Os er det ofte kappkjøring om lørdagsnettene. Det er mer enn en natt jeg har ligget med hjertet i halsen og håpet at det ikke er andre enn politiet som er ute og kjører på den strekningen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det hadde vært hyggelig om du ville legge igjen en liten melding.