mandag 4. mars 2013

Hva er livskvalitet?

Ja, det kan en gjerne spørre seg etter å ha hørt historien til Freddy (42), som blir nektet livsforlengende behandling av St. Olavs Hospital. Da Freddy var 40, fikk han diagnosen ALS. Dette er en dødelig sykdom og forventet levetid er ca 3 år.
Freddy vil leve lengst mulig for å få følge oppveksten til datteren, derfor trenger han å bli koblet til respirator når han blir dårligere. Dette har altså legene ved St. Olavs Hospital nektet han. Begrunnelsen de gir er at han ikke vet sitt eget beste og at å være tilkoblet en respirator er verre enn døden.

Hvordan i himmelens navn kan de behandle et dødssykt menneske på denne måten??? Det er rystende at de setter seg selv til å bestemme at god livekvalitet faktisk er å forkorte livet til et menneske. De sier at han ikke vet sitt eget beste. Hvordan kan de si noe sånt? Det vet han vel best selv...?


Jeg ble så rasende da jeg hørte nyhetene i dag at tårene sto i øynene mine. Jeg blir fryktelig skremt over at leger, som har som hovedoppgave å redde liv - ikke å ta det, kan ovekjøre hjelpetrengende mennesker på denne måten.

Heldigvis har man rett på en ny utredning og denne utredningen skal forgå ved Oslo Universitetssykehus.

Her kan dere lese om saken (merk linken, trykk "kopier" og lim den inn i adressefeltet:

http://www.tv2.no/nyheter/innenriks/helse/doedssyke-freddy-blir-nektet-hjelp-til-aa-puste-4001072.html

Så får vi virkelig håpe at de "slår" bestemmelsen til St. Olavs Hospital i hodet..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det hadde vært hyggelig om du ville legge igjen en liten melding.