onsdag 12. mars 2014

En egen rase...

Jeg har skrevet om denne folkerasen før og jeg gjør det igjen.

Denne arten må jo ha mistet alt av gangsyn og hensynsfullhet. Hvordan kan man ellers forklare oppførselen deres når de sitter på tohjulingen sin?

Nå snakker jeg ikke om den vanlige syklisten, som skal fra A til B, nei, dette gjelder de som ikke ser verden rundt seg når de setter seg oppå det som de tror er en racerbil. Jeg vil tro at disse menneskene har skylapper på seg. De ser jo bare rett frem, ikke til venstre, høyre, bakover OG fremover som enhver annen trafikkant må gjøre.

De flytter seg ofte i flokker og har en som følger bak og gauler "Høyre", "Venstre". De presterer jo også å gaule til fotgjengere at de må flytte på seg, selv om de går så langt ut på siden som de kan.

De driter i alt som heter trafikk. De kjefter like godt på fotgjenger som på bilister og er bare fulle av seg selv og å slå rekorder.

Min kjære og jeg var på tur i går kveld og gikk 11,7 km. På vei til "målet" ble vi forbikjørt av en hel bisverm med syklister. Når de kommer bak deg, skvetter du sånn fordi du ikke hører at de kommer og ikke bare det; selv om gangveien er trang, MÅ de sykle flere i bredden. Å sykle etter hverandre. En skulle tro at syklene var lenket til hverandre. I tillegg hørte vi "hold dere til venstre!!!" og det var myntet på oss, som gikk på den siden.

Hjem igjen var det likeens, men da hadde jeg fått kraftig føling, blodsukkeret var 2,2.  Når blodsukkeret er så lavt, mister jeg gjerne litt kroppskontroll og sjangler. Selvsagt måtte disse individene sykle så nært at de nesten var borti jakkeermet mitt der jeg sto og forsøkte å holde balansen. De kunne jo ikke sette ned farten, da å ta hensyn til fotgjengere er en fallitt-erklæring. Igjen ble vi tilsnakket. Da fikk de svar på tiltale. Vi gaulte etter dem at loven sier at man skal passere fotgjengere i gå-fart når man er på sykkel/rulleski, men det driter de i.

Jeg er blitt skikkelig redd for å gå ute pga denne folkerasen. Når jeg skal gå til butikken, er det en ganske så krapp sving der jeg går og jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har møtt på råsyklister akkurat der. Jeg må faktisk presse meg inntil autovernet (jeg går på fortauet) og holde pusten i dødsangst.

Jeg er sikker på at en dag kommer en eller annen av disse (u)dyrene til å kjøre på meg...

Det skulle vært påbudt med kurs før noen setter seg på en sykkel. Det hadde ikke vært så dumt med et sertifikat heller...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det hadde vært hyggelig om du ville legge igjen en liten melding.