torsdag 25. august 2016

Få av deg det plagget!!!!


Du har valgt å ha det på deg av egen fri vilje? Nei, det tror vi ikke på. Du er blitt hjernevasket til å tro at det er deg selv som har bestemt dette. Ikke kom og skyld på kulturen din. Du skal kle deg som oss vanlige mennesker og tror du virkelig at du er bedre enn andre når du driver å skjuler kroppen din på den måten?

Du må slutte å tro at du er bedre enn oss i vesten. Vi vet best hva du vil og ikke. Du oppholder deg i vårt land og da skal du værsågod kle deg som oss også, ellers tvinger vi deg til å kaste de middelalderske plaggene på bålet. Om så er, kler vi av deg på gaten så kan du bare gå der.

Neida
Nå er det sikkert noen som ble en smule rystet da de leste måten som jeg ytret meg på. Neida, jeg mener ikke dette, men det er flere og flere som faktisk mener at plagg som muslimske kvinner bærer, er påtvunget dem.

Joda, en god del kvinner OG unge jenter blir tvunget til å skjule seg. Det forstår til og med jeg, men hva er verst? Tvinge dem til å kle seg i niqab, hijab, burkini og andre plagg som hører til den islamske kulturen, eller tvinge dem til å fjerne disse plaggene?

Jeg synes begge deler er like ille. Tvang er en uting. Det finnes en god del kvinner som frivillig dekker seg til og dette skal vi respektere. Vi har demokrati i Europa og det betyr at respekt går begge veier. Vi kan ikke forvente at muslimer skal respektere oss når vi ikke respekterer dem.

Det er jo ikke så lenge siden vi selv var nødt til å gjemme håret under skaut. Spesielt viktig var dette for gifte kvinner og når man skulle i kirken.

Et problem
Et problem er jo at vi ikke vet hvem som har blitt påtvunget plagget og hvem som gjør det frivillig, spesielt når det gjelder barn. Det kan godt hende at barna ikke får lov til å gå ut uten å skule håret, men det kan like godt hende at jentene vil være slik som mødrene. Vi kvinner vet jo at da vi var småpiker, kunne vi nesten ikke vente til vi ble voksne og vi ville kle oss akkurat som mødrene våre slik at vi kunne være "voksne".

Selv om noen kvinner og unge jenter er blitt tvunget til å bære disse plaggene, gir det oss andre ingen grunn til å tvinge dem til å ta dem av seg. Det hjelper ikke på integreringen hvertfall, det gir heller motsatt effekt. Muslimske kvinner fjerner seg fra det sosiale og holder seg med hverandre istedet.

Ingen rett
Det har jo vært en sak i Frankrike nå, der en kvinne ble beordret til å ta av seg burkinien. Dette er så uakseptabelt som det går an å bli. Å tvinge henne til å fjerne plagget, blir det samme som å tvinge oss andre til å dekke oss til.. Jeg gjentar INGEN HAR NOE SOM HELST RETT TIL Å FORTELLE FOLK HVORDAN DE SKAL KLE SEG/IKKE KLE SEG.

Selv ønsker jeg alle klesretninger velkommen. Det er ikke klærne som teller. Det er menneskene som er inni dem som betyr noe.