søndag 28. august 2016

Hvordan få en bedre blogg


Det er mangt og mye som kan gjøre en blogg til en god blogg.

Det er absurd at undertegnede kommer med gode råd om hvordan en kan få en kjedelig blogg til å bli til en god blogg siden hun ligger så langt unna topplisten som det går an, men hun er ikke i aldersgruppen for moteblogging akkurat og hun har heller ingen politiske interesser. Allikevel har hun nå noen få råd å komme med, so here we go...

1. Ha et rent design. Gjerne svart eller hvit bakgrunn.

2. Unngå en mengde animerte clipart og gif-bilder. Det forstyrrer de som skal lese innleggene.

3. Skal du skrive et langt innlegg, del det opp med noen lekre dividers, som det heter på engelsk.

4. Lag deg en huskeliste. Når du surfer rundt på internett, leser aviser og forum, skriv ned dette på et excel-ark. Det er så fort gjort å glemme hva det var du skulle blogge om når du har en travel hverdag.

5. Bruk gode bilder. Ikke ta Dagens Antrekk-bilder i speilet. Sett kameraet på et stativ eller et bord. Er du ute, kan du bruke en stor stein å sette kameraet oppå.

6. Etterbehandle bildene dine i et fotoprogram. Juster lys, skygge og farger.

7. Ha en allsidig blogg med ulike temaer. Det kan være politikk, naturvern, hobby eller andre ting. Ha noen hverdagsstemaer innimellom.

8. Driver du med hobby? Legg ut tutorials, enten du lager denne selv eller bruker tutorials som du har funnet på Youtube eller andre steder.

9. Ha alltid med deg en notisblokk når du er ute og går/jogger/er på jobb eller andre ting og skriv ned bloggideene dine der.

10. Har du en såkalt hverdagsblogg? Tenk alltid bilder bilder og bilder. Ta bilder av det du gjør i løpet av dagen, hvis du har tid. Ta bilder av de små ting.

11. Vær nøye med rettskriving. Det er litt frustrerende å lese en blogg med en mengde skrivefeil.