fredag 5. august 2016

Selverklærte mobbeofre


Moffelitens reaksjon når
noen uberettiget kaller
meningsmotsandere for mobbere
Hva ER det med godt voksne folk som må krangle med alt og alle?

Det finnes ikke bare i privatlivet, men på blogg også. Er man ikke enig med bloggeren, blir man kuttet hodet av verbalt.

Jeg har ikke sett på maken til kranglelyst hos godt voksne bloggere. De må pirke på absolutt alt og alt blir tatt opp i verste mening. Forsøker man å diskutere saklig, uten å komme med stygge beskrivelser, eller kalle andre for stygge ting, får man allikevel stempelet som mobber.

LA MEG OPPLYSE DEG OM HVA MOBBING IKKE ER

Først: Mobbing er ikke at man er uenig med deg. Mobbing er ikke å fortelle hvordan en blogg kan bli bedre. Mobbing er ikke å lese bloggen din og følge med på den. Mobbing er heller ikke å diskutere blogger på diverse diskusjonsforum.

Hvis du ikke liker at andre diskuterer bloggen din, bør du heller ikke lage tråder som omhandler deg på diverse forum. Det har den undertegnede smertelig fått erfare. Når du med vitende og vilje lager en tråd om bloggen din, bør du være klar over at folk også diskuterer den. Dette MÅ du som blogger tolerere. Alle som har blogg vet at de er offentlige personer, selv om de ikke ligger i det øverste sjiktet på Topplisten hos Blogg.no. Allikevel er dere, som nesten ingen har hørt om, offentlige personer og må klare å tåle at andre har meninger om bloggene deres og kan diskutere, på en saklig måte, opp og i mente, om det du ytrer på bloggen din.

Undertegnede ligger på 5 000de plass på Blogglisten, men allikevel er hun en offentlig person når hun blogger.

Det er slik det skal være. Kanskje ikke noen liker deg som person, men det får bli dem om det. En kan ikke bry seg med folk som ikke liker en. Tenk på kjendiser og journalister og forfattere. Hva må ikke de tåle? De kan gå ut i media og si "nok er nok", men hat-kommentarer og andre stygge ting lar de bli utenfor medias søkelys.

LA MEG OPPLYSE DEG OM HVA MOBBING ER
Mobbing er hat. Ingenting annet. Mobbing er skoleelever som gruer seg sånn til å gå på skolen at de nesten gjør hva som helst for å slippe. Mobbing er å ødelegge andres selvfølelse, få dem til å føle at de ikke har lyst til å leve lengre, fordi de ikke ser noen fremtid. Mobbing er mord. Barn blir mobbet så kraftig at begår selvmord. Mobbing er å bli spyttet på, slått, fryst ut osv. Mobbing er å ødelegge fremtiden til et barn, som kanskje dropper utav skolen fordi de ikke orker mer.

Mobbing skjer også på arbeidsplasser, selv om en skulle tro at voksne folk visste bedre. Det gjør de ikke. Slik mobbing ødelegger også et menneske. En føler seg låst fordi en ikke bare kan skifte jobb. Mobbing er å gjøre arbeidsdagen til et helvete for arbeidskollegaen din. Mobbing er å utelate kollegaer fra møte ved at de ikke får beskjed om at det er et viktig møte.

ALLIKEVEL vil jeg si at mobbing av barn er det verste. Mobberne har lært å mobbe fra et sted og barn plukker opp hva vi voksne gjør.

Mobbing er drapstrusler og stalking. Stalking er ikke at man går inn på en blogg, leser denne og kommer med saklig kritikk, er uenig med deg. En voksen person klarer å ta imot kritikk uten å gå etter strupen på den som kritiserer og kaller h*n mobber. Det er et HÅN mot de som virkelig blir mobbet og gruer seg til neste dag i den utstrekning at det går utover helsen.

Blir du truet og stalket, skal du anmelde dette til politet. Hvis ikke: leave it there.

Når dere får stygge og usaklige kommentarer; ti dem ihjel. Ikke skriv om dem og ikke legg kommentarene utpå bloggen din. Ikke gå i diskusjon med leserne dine for å forsøke å lage storm.

Du har 2 valg når det gjelder kommentarer på bloggen din:
Enten sletter du dem, eller så lar du dem stå, slik at alle kan lese hva for en person denne taperen er.

I tillegg kan du sørge for at kommentarene dine kan godkjennes før du legger dem ut på bloggen.

Dagens bønn
Vær så snill og slutt
med å kalle alle som ikke er 
enige med deg for mobbere.
Gjør du dette, hadde det vært mye
hyggeligere å være blogger.