mandag 29. august 2016

Facebook - Ingen regelbrudd


Hvor mange av dere har fått denne meldingen fra Facebook på støtende ting som dere har rapportert?

Altfor mange er jeg sikker på. Det finnes ingenting som bryter med fbs standard. Ikke nakenhet, ikke grusomheter mot dyr og barn. Absolutt INGENTING.

Jeg er vel det mange kaller for prippen, men det er ting som overhodet ikke passer å være på en "seriøs" side som Facebook. Ja, jeg skriver "seriøs" fordi jeg ikke kan forstå at et slikt forum virkelig kan tillate at grusomme ting blir postet.

Dette er hva jeg har rapportert de senere årene:

1. Grusomheter mot dyr
2. En mor som slår barnet sitt med stokk.
3. En mor som holder en ladd pistol mot babyens hode
4. Mennesker som blir brent levende (i bur)
5. Halshogging av mennesker og dyr
6. Henging
7. Nakenhet/porno
8. Grov rasisme
9. Mennesker som bruker små dyr som fotball (se pkt 1).
10. Bilder av mennesker som later som (håper hvertfall det) de har sex med dyr

Dette er bare noe lite av det jeg har rapportert, men ingenting bryter visst med fbs standard, uansett.

Er Facebook blitt lat, eller er det så mye styggedom på forumet at de rett og slett har kapitulert? Jeg har hvertfall mistet all respekt for denne siden.

Det at videoer og bilder ligger offentlig på andre nettsider, betyr ikke at det er akseptert at det blir kopiert og postet på Facebook. Det jeg gjør nå, er at jeg skriver hva jeg mener til den som har postet disse grusomme tingene. Jeg lar det stå i 1 time før jeg så blokkerer vedkommende. Jeg ønsker ikke å ha slike personer som venner. Da er det bedre uten.

Dette likner på det som skjedde meg en gang da jeg var på byen med noen venner. Den ene av dem slo en jødevits (jeg vil ikke skrive den her, men den handlet om jøder og vedfyring). Denne "vitsen" var så grusom at jeg ikke klarte å sitte ved samme bordet som han. Jeg ble rasende, reiste meg opp og gikk hjem. Hun som jeg hadde med meg på byen, ble rasende på meg siden jeg gikk, men hun var et voksent menneske og befant seg i en stor gruppe med venner, så hun var ikke alene.

Det er faktisk ikke alt som er morsomt og klarer du ikke å se hva som er akseptabelt og hva som ikke er det, har du vel strengt tatt null sosiale antenner og burde vært beskyttet mot deg selv.