tirsdag 14. april 2015

En smule absurd...?


Folk som ikke er glad i barn og dyr, er ikke snille.

Hvor mange ganger har dere hørt dette?

Jeg er sikker på at det stemmer ganske så godt, men som hundemenneske vil jeg si at folk som ikke liker hunder, har ikke peiling på hvilken kjærlighet som gjemmer seg bak all pelsen.

Alle hunderaser er snille i utgangspunktet, til og med kamphund-rasene. Det er oppdretterne og eierne som er problemet. Oppdretterne fordi mange av dem har en kynisk holdning til oppdrett. Noen av dem er ekstreme med hensyn til parring. Tispen blir bundet fast til et stativ og hannhunden blir plassert oppå henne. For parres skal de om de vil eller ikke. Dette er grov dyreplaging og tispen vil antagelig bli skadet for livet. Både fysisk og psykisk. Når en vet at disse valpefabrikantene holder på slik, kan en jo tenke seg hvordan valpene til den stakkars tispen har de psykisk og fysisk.

Det jeg fortalte om her, er ytterpunktene av "oppdretterne". Jeg skriver dette ordet i hermetegn, da de egentlig ikke er oppdrettere, men voldtekts-forbrytere.

Folk som driver med kamphunder på denne måten og som kjøper valper fra slike steder, er så kyniske og har så lite respekt for livet til dyret de kjøper seg at jeg nesten ikke har ord. De tenker ikke på at hunden, selv en kamphund, trenger mentale utfordringer for å vokse. Det er kun kamper og penger det dreier seg om.

Pga disse miljøene, har endel kamphund-raser fått et ufortjent dårlig rykte. Det er flere kamphundraser som er forbudt her i landet, selv om statistikken for skader forvoldt på mennesker og dyr viser til andre raser.

Hunderasene som er forbudt i Norge er:

Amerikansk Staffordshire terrier
Denne rasen er kun forbudt fordi den likner på en annen forbudt rase, nemlig Pitbull.

Som Pitbullen er det hvilken oppdragelse og miljø disse hundene har. Med riktig trening og sosialisering, tror jeg disse kan være kjempefine familiehunder.
Pitbull
Disse sterke hundene ser jo fryktinngytende ut og KAN være farlige, men etter min mening, er de ikke farligere enn Rottweileren, Schæferen eller Golden Retriveren din. Her gjelder også sosialisering, oppdragelse og miljø.

De har skadet og til og med drept mennesker, men jeg vil tro at eierne til disse hundene, kun ville ha en "tøff" rase og ikke tenkte over hva en slik raser krever, når de skaffet seg en slik hund.
Dogo Argentino
Jeg har absolutt ingen erfaring med denne rasen annet enn jeg at den er forbudt her i landet. Noe sier meg at denne også er forbudt fordi den likner på Pitbullen.
Fila Brasileiro
Dette er en muskelbunt av dimensjoner og det krever nok sin mann til å holde denne hunden under kontroll. Hvordan gemyttet på denne rasen eg, vet jeg ikke, men jeg vil tro at det er omtrent det samme som for de andre kamphundene på forbudslisten.

Tosa
Dette er også uforståelig. Hvordan kan denne hundrasen være forbudt? Den har litt fellestrekk med de ulike Mastiff-rasene, men hvorfor de er tillatt mens denne er forbudt, forstår jeg bare ikke.


Presa Canario
Det er faktsik andre hunderaser som heller burde bli forbudt, bl a Presa Canario. Disse hundene er rett og slett tanks av kjøtt og bein. De er råsterke og er på listen over de farligste hunderasene i verden.

2 av disse hundene drepte en kvinne i USA ved at de rev henne i stykker, mens eieren stod og så på. Eieren hadde ikke sjangs til å gripe inn, eller hun ville ikke. Etter angrepet, mens den døende kvinnen lå uti hallen, tok eieren kontroll på hundene og vernet disse beistene så godt hun kunne mens politiet dundret på døren.

Hvordan disse hundene får være tillatt i Norge, mens Pitbullen og de andre kamphundrasene er forbudt, er helt absurd i mine øyne.

Kan det være fordi Presa Canario ikke er så kjent blandt politikerne våre...?

En myte til slutt:

Nei, Pitbullen og de andre kamphundene låser ikke kjeven når de biter.
Dette er kun en myte