fredag 20. februar 2015

Folk som ikke stiller opp

Hva synes du om folk som ikke gidder stille opp for noen som skal gjennom en viktig helseundersøkelse?

Jeg er oppgitt, sint og lei meg. Jeg skal igjennom en undersøkelse for å finne ut om jeg har brystkreft-genet. I den forbindelse, fikk jeg et brev i dag, der de ber om at jeg skal ta med et nært familiemedlem, som har hatt denne krefttypen, men da jeg spurte, fikk jeg dette svaret:

"NEI!!! Jeg liker ikke å reise, så det blir ikke aktuelt. Du får klare det selv". Det er ikke snakk om at JEG skal klare noe. Det er Haukeland som ber om at hun skal delta på undersøkelsen.

Jeg ble så lei meg, at jeg rett og slett sa at "vi får snakkes senere" og så la jeg på. Jeg har flere ganger stillt opp for henne ved å reise med kattene til veterinær for avliving fordi hun "ikke orker det". Jeg har blitt skjelt ut på telefon fordi hamsteren hennes døde og hun mente det var min skyld, selv om jeg ikke har vært i nærheten av hamsteren.

Jeg gjør det jeg kan for å stille opp for folk som har behov for min hjelp og strekker meg så godt jeg kan. Derfor er det ekstra sårt at de som du ber om èn liten tjeneste, bare slår døren i ansiktet på deg pga egoisme.

Jeg orker ikke mer nå og vurderer å bryte kontakten. Jeg har skrevet om det vanskelige forholdet vårt tidligere og det nærmer seg nå grensen min for hva jeg orker å finne meg i.

Hun har tidligere rakket ned på meg og sagt at "jeg ikke måtte tro at jeg var noe", jeg kunne ingenting og var bare latterlig. En tidligere episode, da jeg var mye yngre, skulle jeg fortelle henne noe og hun svarte meg med "blablabla". Dengang lot jeg det bare gå forbi, men jeg gråt etter at jeg hadde lagt på telefonrøret.

Det er riktig det som blir sagt at de som står oss nær, er de som sårer oss mest.

Jeg har sånn klump i halsen nå at jeg faktisk må stoppe å skrive. Jeg oppdaterer senere.

2 kommentarer:

Toril sa...

Slike venner som hun du beskriver er ingen venn! Jeg skjønner godt at du ble såret og lei deg!

Ekte venner stiller opp for andre. Er det noe jeg gjør for familie og venner, så er det å stille opp 24/7 hvis noen trenger meg <3 Selv vet jeg også at familie og venner stiller opp for meg. Et vennskap er å gi og ta. Ikke minst så gir det en innvendig velbehag å få bistå med hjelp hvis noen trenger en skulder å gråte på. Jeg har selv ved noen anledninger rykket ut på natten til et par venninner som trengte meg, og det var kjempegodt å få være der for dem.

Kjempebra du skriver om dette temaet :)

Ønsker deg en kjempefin fredag, og ei kjempefin og god helg :)

Bloggklem fra Toril

Moffeliten sa...

Dessverre så er ikke dette en venn. Hun er nærmere enn som så og det er vondt at hun ikke kan hjelpe til med akkurat denne lille saken. Jeg har blitt kritisert hele livet av henne og har bare fått høre hvor dum jeg er.

I en sånn viktig ting som jeg skal gjennom nå, er det trist at hun ikke ønsker å stille opp fordi "hun ikke liker å reise"