torsdag 26. februar 2015

Smårollinger som tror de vet alt

Av og til kan en ikke gjøre annet enn å le. Noen er ufrivillig morsom, når disse forsøker å lære oss godt voksne noe. De er så sikre i sine villfarelser at en ikke vet om en skal synes synd på dem eller forsøke å motbevise de uriktige utsagnene deres.

I kommentarfeltet på en annen blogg, som jeg stikker innom en sjelden gang, fikk jeg vite at; Diabetikere er skapt på en annen måte enn friske og derfor tåler kunstige søtningsstoffer bedre enn de som er friske. 


Herregud, jeg har ikke ledd slik på lenge. Denne jenta utgir seg for å ha bedre kunnskaper om sykdommen vår, enn vi selv. Jeg har hatt diabetes i 43 år og jeg vil vel påstå at jeg har litt bedre kjennskap til diabetes enn slike smårollinger.


Klart at det er mer ungdommen kan. De er ofte flinkere og har mer kunnskap om data og elektronikk, men der er jo litt søte når de misforstår noe så inni granskauen. Det verste er jo at de er så skråsikre på sine egne kunnskaper. De forsøker å argumentere for harde livet på tema som de har null kunnskap om. Det er dette som er så morsomt.

I et kommentarfelt i en avis om uføretrygdete, var det en gutt på 18 år (ja, jeg sier Gutt), som hadde noen klare meninger om denne gruppen av befolkningen. Bl a mente han at alle kunne komme seg på jobb, hvis de klarte å stå opp og komme seg utav huset. De kunne fint finne seg en kontorjobb, mente han. I tillegg mente han at de trygdete er noen late mennesker som ikke "gidder" å skaffe seg en jobb.

Saken er bare den at han har vel ikke betalt så mye skatt opp gjennom årene. Det er faktisk de eldre og uføretrygdete som har betalt skatt i arbeidslivet og nå betaler skatt av trygden, som gjør at han kan få de godene som han har bruk for. Det er skattebetalerne, frisk og uføre, som har gjort at han har kunnet gå på skolen. Det er skattebetalerne som har gjort at han kan gå til legen, legges inn på sykehus, hvis han har behov til det, uten å måtte betale i dyre dommer. Så det er faktisk friske og syke skattebetalere som har gitt han disse godene, men det ser jo ikke til å gå inn i hodet hans.

En stor del av ungdommen har også klare meninger om hvordan vi eldre skal kle oss og oppføre oss. Klærne som vi ikler oss og hårsveisen kalles "kjerringstil". Går vi derimot i klær maken til de ungdommene går i, er vi wannabees teenagers, så hva skal vi egentlig gjøre? Det er søren ikke lett å skulle tilfredstille disse som har så klare meninger om mangt og meget.

Det beste hadde vært at ungdommen tar til seg av den livskunnskapen som vi eldre har og at vi tar til oss tingene som ungdommen kan.

Det kunnskapsløse får vi la ligge...