søndag 1. februar 2015

Hvordan overleve resten av vinteren

Endelig er vi ferdige med januar. Er det ikke deilig dere? Nå er det 8 uker igjen til våren og vi kan nesten ikke vente, hvertfall undertegnede.

Det er begynt å bli betraktelig lysere, selv om det er lenge til det blir lyst kl 21. Nå går vi inn i de to kaldeste månedene i året og noen av oss føler kanskje at dette kommer til å bli uutholdelig, så jeg har bestemt meg for å komme med 11 overlevelses-tips.

1. Det aller viktigste: Kom deg ut i solen så ofte du kan. Kroppen din trenger D-vitaminer. 
Ta deg gjerne en tur ut i lunsjen og gå en bitteliten tur. Litt er alltid bedre enn ingenting.

2. Bruk klær med farger. 
Det finnes ikke noe så trist som å ta på seg brune, grå eller svarte klær om vinteren. Kjøpe gjerne en fin vinterjakke i rødt eller gult.

3. Må du allikevel ta på deg disse mørke fargene, er det fint å ha litt sommersmykker til. Til svart er jo dette veldig fint. Bruk gjerne smykker med blomstermotiv.

4. Kos deg! Dette er så viktig. Etter at du har vært ute, eller bare sitter inne, er det godt med litt god drikke. Jeg tenker da på kakao, som du kan "sprite" opp med pisket krem og sjokoladedryss eller kaneldryss på toppen av kremen.

5. Ta frem bilder fra forrige sommer og lag gjerne et sommeralbum som du kan se i når regnet pisker og snøen ramler ned fra himmelen.

6. Finn deg en hobby. Lag gjerne scrappealbum med utvalgte bilder, Maler du, er det jo fint å ta frem et fint bilde du har for å få dette på et lerret. En trenger ikke alltid stå ute og male.

7. Se noen sommerfilmer. Selv er jeg svært glad i norske filmer og de typiske sommerfilmene for meg, er Skjær i Sjøen, Hurra for Andersen og Bedre Enn Sitt Rykte.

8. Hent frem hjemmesider til diverse hagesentre og planlegg sommerens hage. Ta gjerne frem en skisseblogg og tegn hagen med de aktuelle blomstene som du ønsker deg.

9. Tell ned dagene og lag deg et mål. Dette gjør jeg og jeg vil si det funker veldig bra. Jeg har mål hver 10. dag. Nå teller jeg f eks ned til 50 dager. Tenk også på at hver dag som går nå på vinteren, er en dag nærmere våren.

10. Bruk gjerne litt sommerparfyme når du synes at vinteren blir litt traurig. De aller fleste av oss har en sommer-favoritt når det kommer til parfyme, men ikke bruk den så mye at den minner deg om vinter istedet for sommer.

11. Lytt til sommermusikk. Akkurat som vi kommer i julestemning av julemusikken, kommer vi i sommerstemning når vi lytter til sommermusikk.

Ha en kjempfefin vinter - det som er igjen av den.3 kommentarer:

hellaaa sa...

fine tips :-D

Joy sa...

Du har så rett! Når man er opptatt, merker man ikke så mye av mørketiden. Jeg er en dame som liker å lese, se film og gjøre håndarbeid pluss jobb, så jeg rekker ikke å kjede meg. Er også med på en danse gruppe og treningsgruppe:)
Ha en fin vinter til deg:)

Joy sa...

Du har så rett! Når man er opptatt, merker man ikke så mye av mørketiden. Jeg er en dame som liker å lese, se film og gjøre håndarbeid pluss jobb, så jeg rekker ikke å kjede meg. Er også med på en danse gruppe og treningsgruppe:)
Ha en fin vinter til deg:)