lørdag 12. oktober 2013

Amerikanere og "morsomme dyr"

Vi har nettopp sett på "America's cutest animals" på Animal Planet og vi har lyst til å grine over det vi så. Ikke fordi det var morsomt eller søtt, men pga av amerikanernes totale mangel på respekt og empati med dyr.

Det vi så, var bl a dette:

1. En hund som slikket og slikket på et bilvindu. For oss så det ut som om hunden hadde en tvangshandling siden han ikke kunne slutte med dette.

2. En hund som ble livredd og løp ut da de sang "Happy Birthday to You" og nektet å komme inn. Han var tydeligvis livredd.

3. En hund som gikk baklengs opp trappen pga en vond hofte. Da han omsider kom opp, var han så stiv i hoften at han ikke kunne bevege seg skikkelig. I tillegg til dette hadde han halen mellom bakbeina pga smerte/redsel.

4. En hund som tilsynelatende "laget" seg en snøball og rullet den bakover. Etterpå begynte den å grave febrilsk i snøballen bare for gøy, så det ut som. Eieren hadde plassert en godbit midt inni denne svære snøballen og da hunden grov det den var god for for å få tak i denne, begynte labbene å blø. En kunne tydelig se blodet på snøballen.

Tidligere på "America's Funniest Home Videos", har vi vært vitne til at en fyr plasserte en gummihanske over nesen til hunden mens den hadde en ball i munnen. Hunden holdt på å bli kvalt, men dette syntes programlederen og publikum var hysterisk morsomt.

Jeg synes slike videoer vitner om total mangel på forståelse og respekt for dyr. Dyr er ikke til for å underholde oss patetiske mennesker. Dyr er til for seg selv og skal bli møtt med respekt på deres egne premisser.

Man snakker jo også om den forferdelige tyrefektingen, men i USA har de jo rodeo og de går ut på det samme selv om man ikke dreper dyrene. Det er jo veldig traumatisk for dyrene å havne i en rodeoring der de blir jaget og til slutt bundet mens folkemengden jubler.

Jeg mener at før amerikanerne hyler om nei til hvalfangst, bør de feie for egen dør og skaffe seg empati for sine egne dyr.

Jeg sier ikke at alle amerikanere er like. Jeg mener bare at det ser ut som om mangel på respekt for dyrenes velferd er mangelvare hos en større del av befolkningen.

Vær snill med meg. Værsåsnill...