tirsdag 22. januar 2013

Lett skal det ikke være

Av og til må man bare rive seg i håret når det gjelder det offentlige. Hvorfor i himmelens navn MÅ systemet være så tungrodd?

Saken er den at jeg trenger nye briller. De siste gangene jeg har hatt behov for dette, har jeg fått brillene på Hjelpemiddelsentralen. Nå ser det ut som om dette ikke går lengre (jeg har en diabetes-relatert synsskade).

Slik begynte runddansen:

Fredag: Ringte Hjelpemiddelsentralen for å snakke med han som jeg har vært i kontakt med tidligere.
Han var ikke til stede (han er så og si umulig å få tak i...). Ble derfor satt over til Syns- og Audiopedagogisk Senter. Fikk der beskjed om at kontordamen hans skulle ringe meg opp igjen.

Mandag: Kontordamen ringte meg opp igjen og forklarte at de måtte ha en epikrise fra øyenlegen min.  Ringte derfor dit, men kontordamen til øyenlegen var ikke tilstede.

I dag (tirsdag): Ringte øyenlegen igjen og fikk vite at de er sluttet med å ta synstest. Ringte derfor opp SAS og forhørte meg om hvordan jeg skulle gripe an saken. Fikk vite at jeg må bestille time hos Fastlegen for å få en henvisning til øyenlegen, som da tar synstest og andre tester og sender epikrise til SAS. Først da vil jeg motta søknadsskjema. Så er det tid for å fylle ut dette og sende det inn og vente i månedsvis på å få time.
I tillegg fikk jeg vite at jeg ikke står registrert hos SAS. De mener at jeg aldri har mottatt hjelpemidler, men det har jeg jo. Jeg har hatt 2 runder der hvor jeg begge gangene fikk briller samt lykt siden jeg har så dårlig mørkesyn.

Jeg har en mistanke om hvorfor systemet er slik. Jeg tror at de forsøker å luke ut de som DE mener ikke skal ha hjelp. De gir seg kanskje fortere. Jeg håper virkelig at de folkene som sitter i dette systemet en gang får smake sin egen medisin.






2 kommentarer:

  1. For at snyltarar som deg ikkje skal utrnytta systemet.

    SvarSlett
  2. Bla bla bla. Har snart egen bedrift jeg, så det så...

    SvarSlett

Det hadde vært hyggelig om du ville legge igjen en liten melding.