fredag 26. april 2013

Mer tull fra myndighetene

Var innom www.helfo.no og der fant jeg denne beskjeden:


Ny forskrivning av blodsukkerstrimler på blå resept


​Fra 1. april må legen din skrive antall blodsukkerstrimler på respeten. (Foto: Colourbox.com).
21.03.2013  |  Når legen din skal skrive ut resept på blodsukkerstrimler til deg som har diabetes, kommer legen til å snakke med deg om hvor mange strimler du har behov for. 
​Stortinget har vedtatt at når legene skriver ut resepter på teststrimler for blodsukkermåling på blå resept, skal antall teststrimler pasienten har behov for per døgn, oppgis på resepten.
Helsedirektoratet har laget en veileder for leger, som finnes på Helsedirektoratets nettsider. Veilederen er til hjelp for legene. Det er legen, som sammen med pasienten, kommer fram til antallet strimler som pasienten har behov for. Det er ingen begrensninger i antallet som legen kan skrive på resepten.
Dersom du har behov for flere enn det oppgitte antall strimler som står på resepten, for eksempel ved ferier eller kortvarig sykdom, kan du opplyse om dette til apoteket/bandasjisten, så vil du få flere strimler. Ved varige endringer i behovet, tar du kontakt med legen din som skriver ut en ny resept.
Den nye ordningen gjelder fra 1. april 2013, men du trenger ikke gå til legen din for å få ny resept. Alle blå resepter er gyldige i ett år, så dette vil gjelde for deg neste gang du trenger ny resept. 

Hvorfor skal myndighetene legge flere regler over hodene på legene? De har jo nok å gjøre som det er. Da jeg var en tur til fastlegen min for noen måneder siden, fortalte han at myndighetene bare kommer med flere og flere regler, noe som gjør at legen får mindre tid til pasientene fordi de får mer kontorarbeid. Nå skal altså  vi diabetikere også begynne å regne ut hvor mange strimler vi bruker pr dag. Jeg bruker ganske mange for dagen pga hysterisk blodsukker og jeg frykter for at når våre kjære myndigheter har fått regnet ut gjennomsnittet på strimler som vi bruker, kommer de til å sette et tak på hvor mange vi kan få.
Skal de begynne med insulinen snart også? Det begynner jeg å lure alvorlig på. Diabetikere er jo som kjent en byrde for vårt helsevesen og det skulle bare mangle at vi begynner å betale full pris for livsnødvendig medisin. Som en lege uttalte seg om i en helt annen sak som ikke har med diabetes å gjøre: "Å leve på livsforlengende medisin er verre enn døden". Dette gjaldt en pasient med ALS. men for å strekke det litt langt, kan en jo si at insuling og andre diabetesprodukter også er livsforlengende medisin...

Slike uttalelser skremmer meg veldig og jeg er glad at jeg ikke har denne legen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det hadde vært hyggelig om du ville legge igjen en liten melding.