mandag 26. mai 2014

Dyrene våre har ingen verdi

Jeg er så rasende og fortvilet at jeg nesten hyperventilerer. Jordbruks- og matminister Sylvi Listhaug fra Frp (får høyt blodtrykk av bare å skrive forbokstavene til dette partiet) legger ned vetrinærvakt-ordningen i Bergen, Trondheim, Stavanger, Vestfold og Østfold fra 1. juli for å spare 2 MILLIONER på statsbudsjettet. Kjæledyrene våre er ikke verdt disse pengene. Jeg fatter ikke hva dette kvinnfolket tenker på. Er det for at politikerne selv kan bruke disse pengene til sin egen lønnsforhøyelse må tro?

Det ser ikke ut som hun evner til  å tenke fremover og/eller sette seg inn i hvordan det er å ha kjæledyr. Jeg får virkelig ikke håpe at hun har kjæledyr selv. Har hun det, er holdningen hennes enda mer skremmende.

Nå skal altså dyr som er påkjørt, forgiftet, har brukket et eller annet, vente til neste dag??? Har denne politiker-dama overhode skadet seg og vet hvor forferdelige smerter man kan få etter slike skader? Hvor pinefullt det er å vente til dagen gryr og en kan komme seg til et sted hvor hun kan få hjelp?

Vi har hatt hund før og på slutten av levetiden hans, var vi titt og ofte hos vetrinæren pga akutte ting som ikke kunne vente til neste dag. Oscar var til og med innlagt et døgn fordi han var utrolig dårlig. Vi betalte dette selv og regningen kom på nærmer 8 000 kr for ett døgns behandling/overvåking. Nå tør vi nesten ikke skaffe oss hund, selv om vi har hatt konkrete planer om dette.

Vi er utrolig lei oss og så rasende på denne dama at vi har lyst til å kjøre knyttneven gjennom veggen her i stuen. Hun kan ikke ha noe å tenke med i det hele tatt.

Dette er arroganse på høyeste nivå. Vi betaler ganske mye for å kunne få akutt hjelp til våre kjære familiemedlemmer. Jeg tenker med gru på førerhunder og andre tjeneste/hjelpehunder der eieren ikke kan få hjelp til et sykt dyr. Er fru/frk Listhaug klar over hva en slik tjenestehund koster? Og så er "det bare å la den lide og dø fordi en kan jo bare få seg en ny hund). Termen "Bare en hund/katt/andre dyr" står sterkt hos Fr

"Vi har ikke behov for det og vi skjønner ikke at andre trenger det heller", ser ut til å være refrenget til frp.

Her kan dere lese om saken.

http://www.tv2.no/2014/05/26/nyheter/5623334

Aksjonsgruppa "Ja til vetrinærvakt for kjæledyr"'s Facebook side

FY SKAM DEG SYLVI LISTHAUG!!!