søndag 24. august 2014

Dagens Film:, Anbefaling

Hvis dere er litt usikre på hvilken film dere skal se i kveld, vil jeg anbefale Jean Jaques Annauds film Quest for Fire, eller Ildkrigen som den heter på norsk.

Dette er en film, som navnet sier, handler om kampen om ilden. For 80 000 år siden kunne ikke "mennesket" lage ild. De var avhengig av naturens måte å lage ild på. De som hadde ild, voktet den godt og hadde en sjanse til å overleve i den golde naturen som eksisterte den gangen.

Kanskje verdens beste film
Akkurat denne filmen handler om en neanderthal-stamme som vokter ilden sin med livet som innsats. Etter at de måtte rømme fra tilholdsstedet sitt fordi de ble angrepet av en annen stamme, ble de værende på en liten øy. De tok ilden med seg, men den sloknet og oppgaven å hente ild, ble gitt til 3 menn, spilt av Everett McGill, Ron Pearlman (som debuterte som skuespiller i denne filmen) og Nicholas Kadi.

Under jakten deres, som er utrolig spennende og til tider morsom, får vi møte ulike stammer samt en menneskestamme. Hovedfiguren forelsker seg i en jente fra denne stammen og hun lærer dem kunsten å lage ild.

Jeg vil anbefale denne på det varmeste. Det er en stor og episk film og denne har vunnet mange priser bla Oscar for beste make-up.

Filmen er fra 1981 og jeg husker at jeg forelsket meg alvorlig i denne filmen da jeg så den på kino i 1982. Dette er IKKE en familiefilm, så sant du ikke har store barn i riktig aldersgrense.

Her er traileren til filmen:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det hadde vært hyggelig om du ville legge igjen en liten melding.