mandag 31. desember 2012

Årets siste dag

Det er trist. Tenk at vi har kommet så langt at dette er årets siste dag. Dette har alltid vært en tung dag for meg. Jeg tenker på alle som ikke får oppleve nyttårsaften i år. Spesielt tenker jeg på alle barna som ble drept av en galning på en skole i Connecticut nå like før jul og den 11 år gamle gutten som døde av svineinfluensa i romjulen.

Med henvisning til det siste, så er det så viktig å vaksinere seg mot influensa-epidimien som alltid kommer rundt juletider. Å ikke vaksinere seg og sine barn vil jeg si er uansvarlig. Det er for sent å angre når barna ligger på sykehus med pustevansker og tilkoblet livsnødvendig utstyr pga influensa. Kanskje de aldri kommer ut fra sykehuset igjen. Spesielt barn med astma, diabetes og lungesykdommer bør vaksineres. Det er så mye advarsler og konspirasjons-teorier knyttet til denne vaksinen at det er klart noen blir skremte, men har en egentlig råd til å la være. Jeg tror også at samfunnet vil tjene på at det er flere som vaksinerer seg - da vil jo færre bli borte fra jobb/skole pga influensa.



Jeg har vaksinert meg hvert eneste år siden influensa-vaksinen ble opprettet og har aldri angret på det. Jeg har heller aldri vært syk pga influensa. Joda, visst er jeg forkjølt fra tid til annen, men det er jo normalt. Mange misforstår og tror at vaksinen også stopper forkjølelse, men det gjør den ikke. Forkjølelse er andre virus. Jeg har også opplevd at når folk egentlig er forkjølt, kaller de det for influensa. Nå er jeg ikke utdannet innen medisin, men jeg har jo lest litt gjennom årene og har forstått det slik at influensa får en bare en gang pr år, så jeg synes det er litt rart når folk får "influensa" 3 ganger i året.

Vær snill med deres kjære og ta vaksinen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det hadde vært hyggelig om du ville legge igjen en liten melding.