torsdag 6. oktober 2011

Statsbudsjettet og de kronisk syke

Leste nettopp om statsbudsjettet i Aftenposten. Igjen skal de kronisk syke straffes. Det er vår egen skyld at vi er blitt syke og syke mennesker har som kjent flust med penger som de kan strø rundt seg med.
Hva er det egentlig som feiler de som sitter ved makten? Har ikke de kronisk syke nok å slite med. Det hører ikke hjemme at vi hele tiden må stå med lua i hånden foran det offentlige for å be om en liten skjerv.
http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article4246662.ece
Selv om f.eks diabetikere som har type 1 diabetes ikke bruker så streng diett som før i tiden, har de allikevel nok utgifter. Kanskje de trenger noen ekstra turer til tannlegen. I tillegg kommer gjerne utgifter til fotpleier. Jada, jeg vet at mange ser på fotpleie som luksus, men for en diabetiker er dette svært viktig. Personer med denne lidelsen har gjerne dårlig blodsirkulasjon, lett for å få infeksjoner, som ikke gror skikkelig og som i verste fall kan føre til koldbrann og amputasjon.
Det er heller ikke alle diabetikere som er arbeidsdyktige. Mange er uføretrygdet pga senkomplikasjoner og da vil fjerning av særfradraget føles som en ekstra straff.
Jeg synes også det er rart at diabetikere og andre som trenger livsviktig medisin, skal være nødt til å betale for denne medisinen. Dette er jo noe som friske slipper (selvsagt). Egentlig burde disse medisinene vært gratis, det er nå min mening. Kronisk syke har jo en årlig utgift til medisiner og leger på ca 1800 kroner som er sånn omtrentlig egenandelstaket.
Om disse ikke skal ha denne medisinen gratis, burde de hvertfall i det minste fått trukket denne summen ifra på skatten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det hadde vært hyggelig om du ville legge igjen en liten melding.