mandag 9. juli 2012

Vakre, vakre Fagertärn

I dag har vi vært friskuser på tur. Vi tok en lang spasertur langs det nydelige Fagertärn, ca 35 minutters kjøretid fra Askersund. Området der dette tjernet befinner seg er fredet og fullt av et yrende dyreliv. Det var mye fisk som vaket og mye rasling av smådyr i skogen.
Da vi besøkte stedet i fjor, kom vi over et lite dådyr med kalv ved veikanten på vei tilbake fra Fagertärn og i år kom vi over en stor huggorm, som lå midt i veien da vi kom kjørende, denne gangen også på vei tilbake fra tjernet. Vi var litt redd for at vi hadde kjørt over den, men vi stoppet bilen og forsikret oss om at det var liv i dyret før vi kjørte videre.

Det ble tatt litt bilder ved tjernet, og her er reultatene:Vakre vannliljer rett ved gangveien

Blid Moffe på vei gjennom skogen for å finne den røde Nøkkerosen.

Dessverre fant vi den ikke denne gangen. Dvs, vi vet hvor den er, men det er litt kupert terreng og tøtta hadde ikke ordentlig turtøy og heller ikke sukker med seg, så det ble ikke noe av akkurat den fotograferingen, men heldigvis kommer det flere sjanser.

For å gjøre dere oppmerksomme: Disse bildene er tatt med kompakt-kamereaet, så kvaliteten er litt dårlig...

Da vi kom hjem igjen, gikk vi rett løs på middagen. Denne gangen ble det rødspette. Samme som vi hadde den dagen vi kom. Rødspetten her er alltid god.


Tidligere i dag var vi på tur til Borgmästar-holmen. Det er en liten øy rett utenfor Askersund. Det går en søt liten bro/kai over til øyen. Denne øyen kalles "Barnens egen ö". Dette er en øy beregnet på barn, men det er et veldig romatisk sted. Min kjære hadde planer om å fri til meg på denne øya for 2 år siden, men i min uvitenhet spolerte jeg hele planen hans da jeg holdt på å fryse ihjel akkurat den kvelden. Det var litt kald vind akkurat da. Heldigvis fikk han fridd litt senere på kvelden, i salongen her på hotellet og glad er jeg for det  §:o)