onsdag 1. januar 2014

Butikker og sopp

Hva er det med butikker som pakker soppen inn i plast? Jeg trodde at alle visste at sopp og plastikk ikke går sammen.

I dag skulle vi lage restemiddag og ville bruke den soppen som vi kjøpte i forgårs, men den var uspiselig. Vi kjøpte den på Kiwi og den var plastikkpakket. Etter 2 dager var soppen blitt sleip og ekkel og ikke egnet til matlaging i det hele tatt.

Meny har sopp i løsvekt, men det er chamignon og den er litt kjip å bruke i finere retter. De andre soppene, til og med de mer eksklusive, ligger i plastikk. Etter min mening må det jo være bedre for butikkene å selge dem i løsvekt. Da er den garantert å holde seg en stund. Tidligere hadde butikkene også papirposer til å legge soppen oppi, men det ser det ut som om de har sluttet med.

Jeg var som snarest innom sopp-siden til Meny og der står det at sopp IKKE tåler plastikk, så hvorfor pakker de da soppen inn i nettopp slike pakninger?

Noen synes sikkert det er ekkelt at soppen ligger åpen, men hadde alle tatt en plastpose over hånden når de skal plukke soppen opp i poser, hadde vi spart oss for uhygienisk fingring. Dette gjelder også når vi plukker poteter og rundstykker. Træ en pose over hånden og VIPS slipper du å sette "fingermerker" på maten.

Kanskje en god idè...?


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det hadde vært hyggelig om du ville legge igjen en liten melding.