fredag 3. januar 2014

Spist min siste...

...hummer, eller kanskje jeg heller skal si skalldyr. Vi var en tur på Meny i kveld og der hadde de fått inn hummer og jeg kjøpte meg en, men da jeg kom hjem og skulle spise den, fikk jeg problemer. Det var direkte vondt å se på de sammen-teipede klørne og jeg begynte å tenke på hvor mye dette stakkars dyret må ha lidd før den havnet på tallerkenen min.


Jeg klarte ikke å spise den og den gikk i bosset. Jeg tror jeg begynner å nærme meg en vegetarisk periode nå. Jeg får jo dårlig samvittighet bare jeg spiser en fårepølse.

Jeg husker tidligere da jeg har vært i fiskedisken på en annen Meny-butikk og så disse stakkars dyrene vandre rundt i et akvarium med sammnen-limte klør. De har ingen mulighet til å forsvare seg og jeg lurer på om disse hummerene faktisk får mat.

Min skalldyrnekt gjelder selvsagt også for reker, krabber og skjell. Jeg er svært glad i denne typen mat, men samvittigheten min streiker.

Jeg forsøker å overtale min mann til å gå over til vegetar, hvertfall en gang i uken, foreløpig, men han vegrer seg litt. Jeg håper at jeg kan overtale ham slik at vi til slutt ender opp som lykkelige vegetarianere.

Time will show...



2 kommentarer:

  1. Du skriver akkurat det jeg tenker angående skalldyr.Jeg er ikke vegetarianer, men prøver diverse vegetarretter for moro skyld av og til.
    Jeg kan tipse deg om tofubacon. Det er nydelig, og enkelt å lage. <3
    http://www.veganmisjonen.com/2010/02/fakin-bacon.html

    SvarSlett
  2. Tusen takk. Det skal jeg se om jeg får tak i. Har også lyst til å lære å lage vegetarretter, så derfor lurte jeg på om du kanskje kunne tipse meg om noen gode oppskrifter...?

    SvarSlett

Det hadde vært hyggelig om du ville legge igjen en liten melding.