fredag 23. mai 2014

Hund-i-Bil


Hvert eneste år skrives det om hunder og barn som blir overlatt i en glovarm bil og jeg lurer på hva som egentlig skjer, for å si det slik. Det blir hele tiden advart mot dette om og om igjen, men allikevel blåser enkelte en lang marsj i dette.

I Sverige ble det nylig oppdaget en liten baby som lå og skrek i en steikende bil. Moren var inne i butikken. Heldigvis var det en dame som oppdaget barnet og fikk varslet politiet. Nå er moren politianmeldt for å ha etterlatt et menneske i livsfare. DET regner jeg med ikke vil skje hvis det hadde vært en hund.

Selv om det ikke er særlig varmt ute, blir en bil som står i ro, kokende varm. Det hjelper ikke å sette den i skyggen og DET HJELPER HELLER IKKE Å HA EN LITEN ÅPNING PÅ VINDUET!

Det beste er å ta hunden utav bilen og binde den på en egnet plass og med en skål med vann. Det er en selvsagt regel at man skal plassere hunden i skyggen på en varm sommerdag.

Så varmt blir det i bilen:

TidspunktUtetemp.VærTemp. i bilen
08.30+ 14 °Coverskyet+ 19 °C
09.30+ 18 °Coverskyet+ 38 °C
10.30+ 20 °Cdelvis overskyet+ 47 °C
11.10+ 20 °Csol+ 57 °C
12.00+ 23 °Csol+ 62 °C
13.30+ 22 °Csol+ 85 °C
Kilde: SVENSKA KENNELKLUBBENEn viktig huskeregel er å IKKE binde hunden til bilen. En aner ikke hvor lett det er å glemme at en hund er festet til støtfangeren hvis man plutselig blir nødt til å flytte bilen eller må dra i full fart pga at man er for seint ute til ferge/avtale.

Du kan jo tenke deg til hvordan DU hadde hatt det i bilen hvis du var liten og ikke kunne åpne hverken vindu eller dør.La dine kjære familiemedlemmer få oppleve neste sommer også!