mandag 19. mai 2014

Så bra at vi har slike barske karer...

Jeg er så utrolig takknemlig fordi jeg leste nettopp at disse barske mennene har klart å skyte ett grusomt rovdyr som til og med spiser kjøtt. Fysj og fysj, vi kan da ikke et slikt beist leve her i landet. Det er tross alt bøndene som eier og har råderett når det kommer til skogen vår. Det skulle bare mangle at ikke de stakkars sauene, som tross alt har levd her i Norge helt siden steinalderen, ikke skal få ferdes fritt i naturen og formere seg slik at de snille bøndene kan mette de sultne.

Det skulle bare mangle at ikke bøndene har alle rettigheter her i landet og kan få jakte i fred på småfugler, jerv, bjørn, ulv osv. Spesielt småfuglene er jo utrolig farlige. De spiser jo KORN! Klart man skal kunne bevæpne seg for å sikre eiendommen sin.

Nei, fra spøk til alvor:

Jeg er driiiiitlei disse bøndene nå og måten de går frem på. Kan de ikke begynne å gjete disse sauene sine slik de gjorde før i tiden? De sutrer og klager over at de har det så fælt og har så lite i forhold til hva andre har når det kommer til inntekt. Får de det ikke som de vil ha det, sprer de møkka si, melken og annen dritt rundt i gatene. Er det noen som ikke er dyrevennlig og miljøvennlig, så er det nettopp bøndene.

Det de nå driver med fordi de vil ha mer penger, er rett og slett så patetisk at det er vanskelig å sette ord på det. "Vi vil ha mer penger fordi vi er så viktige for Norge" er en utrolig dårlig unnskyldning for å drive hærverk.

Norge klarer seg godt uten bøndene. Jeg er blitt svært bevisst når jeg handler mat og unngår så godt jeg kan å kjøpe norske produkter pga måten bøndene går fram i disse dager.

Dyrevelferd er det visst ingenting som heter. Griser blir hengt opp etter bakbeina og kastrert, kalver blir tatt fra moren sin fordi den griske bonden skal ha melken sin selv. Høns går enten fritt i store gårdshus eller sitter i trange bur. Hven er det som driver pelsdyroppdrett? Jo, det er bøndene selv.

Bøndene snakker så fint om å ta vare på norsk landbruk, men hva med å feie for egen dør og behandle dyr med respekt? Nei, det er visst ikk så farlig.

Istedet for å dra rundt å protestere i øst og vest, som dere gjør nå, dra heller tilbake til gården deres og gi dyrene deres det stell og respekt som disse trenger.

Beklager at innlegget ble rotete, men jeg er temmelig sinna akkurat nå...