onsdag 23. juli 2014

Ting som du ikke visste om Friends

I de årene Friends gikk på tv, skjedde det ting på settet og under produksjonen som vi ikke visste. Jeg har alltid vært en svoren fan av denne tv-serien og har hele serien både på dvd og blue-ray. Jeg synes denne sitcomen er den beste som har gått av komi-serier på tv og jeg ser denne serien ofte. Det blir som å se igjen gamle venner på en måte. Alt er trygt og kjent og det er koselig å tilbringe kvelden foran tv'en med denne serien.

Her er noen ting som dere sikkert ikke visste:

1. Lisa Kudrow var faktisk redd for anden

2. Da serien først ble skrevet, var det meningen at Monica og Joey skulle bli kjærester

3. En episode tok i gjennomsnitt 5 timer å filme

4. Den store, hvite hunden til Joey og Chandler tilhørte egentlig Jennifer Aniston. Hun hadde fått den av en god venn som ville ønske henne lykke til da serien startet.

5. 3 rolleinnehavere fra The Simpsons hadde gjesteroller i serien. Dan Castellaneta (Homer), Hank Azaria (Moe, Apu etc) og Harry Shearer (Mr Burns, Smithers etc)

6. Den originale tittelen på serien var Insomnia Cafe, så fikk den navnet Friends Like Us før den til slutt ble hetende Friends

7. I den første sesongen fikk hver av hovedrolle-innehaverne $22 000 pr episode

8. I 1997 slo deg sammen for å forhandle om høyere lønn på $100 000 pr episode. Det er første gangen i tv-historien at skuespillere har gjort dette

9. Ved showets slutt i 2004 fikk skuespillerne $1 000 000 pr episode

10. The One Where Nobody is Ready foregår kun i Monicas leilighet fordi showet ikke hadde stort nok budsjett til slik at de kunne hyre inn skuespillere til gjesteroller eller ekstra lokaler.

11. Joey spiller Dr Drake Ramoray i en oppdiktet versjon av NBC såpeoperaen Days of Our Lives. I virkeligheten spiller faren til Jennifer Anistons far, John Aniston, Victor Kiriakis i den virkelige serien.

12. Courtney Cox er faktisk eldre enn David Schwimmer, selv om hun spiller hans yngre søster.

13. I den aller første episoden glemmer Monica navnet på han hun lå sammen med. Produsentene var redde for at dette ville føre til at publikum ikke ville like henne, så de spurte hva publikum, som var til stede om storyen skulle endres, Det syntes de ikke.

14. Det var ikke planlagt at Ross og Rachels forhold skulle bli det sentrale i handlingen. Historien ble skapt pga Jennifers og Davids kjemi sammen.

15. Monica leilighet forandret nummeret fra 5 til 20, siden det normalt ikke finnes "5" i de øvre etasjene i høye boligblokker/bygårder. Pga dette, ble også Chandlers leilighet endret fra 4 til 19.

16. Kathy Griffin og Jane Lynch prøvespilte for rollen som Phoebe.

17. Jon Favreau og John Cryer prøvespilte for rollen som Chandler.

18. Live publikumet ble aldri brukt i episoder med dramatiske avslutninger, slik som i Ross og Emilys bryllup.

19. Episodene der Phoebe var gravid med sin brors barn ble skrevet fordi Lisa Kudrow faktisk var gravid på det tidspunktet.

20. Som en gratulasjon til de nygifte Courtney Cox og David Arquette ble navnet Arquette lagt til etternavnet på alle skuespillerne.

21. Ingen av Phoebes slektinger var tilstedet under bryllupet hennes.

22. Hank Azaria prøvespilte to ganger for rollen som Joey før serien ble produsert.

23. Rollefiguren Chandlers rare oppførsel overfor kvinner bunner i at Matthew Perry hadde fortalt at han selv også slet med det samme

24. Skuespillerne hadde en gruppeklem der de ønsket hverandre lykke til foran innspillingene av hver episode.

25. Bruce Willis spilte gratis i serien som et resultat etter å ha tapt et veddemål med Matthew Perry om The Whole Nine Yards ville bli den filmen som ville selge til første plass på åpningskvelden. Han ga summen som han tjente på sin opptreden i Friends til veldedige formål.

26. Phoebe og Chandler var opprinnelig ment som biroller i serien.

27. David Schwimmer ble den første skuespilleren som ble hyret til serien.

28. Jennifer Aniston var den siste skuespilleren som ble hyret.

29. Før den aller første episoden ble sendt, ble alle skuepillerne tatt med til Caesar's Palace for å spise middag for å feire "The Last Shot at Anonymity". Senere ble episoden der Ross og Rachel giftet seg, innspilt der.

30. Det var en ansatt ved navn Paul Swain som var ansvarlig for tegningene på døren i Chandlers leilighet.

Sånn! Dette var de 30 første. De neste kommer senere.