fredag 4. juli 2014

Vakre Askersund - Bildedryss #1

Finnes det noe bedre sted en denne byen om sommeren? Isåfall måtte det være Gotland, Öland og Åland. De som ikke har oppdaget hvor fin syd-Sverige er, har virkelig gått glipp av noe. Byen er full av farger, alle har god tid og samtlige går rundt og smiler. Til og med de som jobber i butikkene her er utrolig blide og hyggelige i forhold til i enkelte norske butikker. Nå generaliserer jeg noe voldsomt. De aller fleste ansatte i butikker er kjempehyggelige i Norge også, spesielt den yngre garde. De som er litt sure, er faktisk enkelte som eier butikken, men nå er det ikke det jeg skal snakke om her.

I dag var det fotodag der vi har trasket rundt i Askersund og fotografert masse. Noen bilder ble bra,, men det ble jo også noen som bare ble kassert.

I går kveld tok vi oss en kjøretur før natten kom. Himmelen var, som vanlig, fantastisk. Jeg har aldri forstått hvordan himmelen og skyene kan være så vakre som de er her i distriktet.

På veien hjem var det blitt halv-mørkt og plutselig kom det et rådyr springende ut i veibanen. Endelig fikk vi en dyreopplevelse i år også. Vi har hatt det hvert år vi har vært her, på den ene eller andre måten. Det var en fantastisk opplevelse, men det ble ingen bilder av det da vi ikke hadde kameraet klart og det var jo også for mørkt.

Som sagt, i dag ble det en fotorunde i byen. P4 hadde sending fra havnen, men de var dradd da vi kom bort. Blide folk var det hvertfall overalt.

Vakre Blomster
Bymiljø
På grunn av stor kontrast og mye dis, var det så og si umulig å få bra bilder på avstand. Derfor kan bildene ha litt fargeforskyvning og kontrast-problem.