fredag 5. juli 2013

Barbie og kroppsidealer

Så er det igang en ny diskusjon om Barbie og kroppsidealene. Nå har en fyr ved navn Nickolay Lamm laget sin versjon av Barbie slik som HAN mener hun burde sett ut. Han sier at han har tatt utgangspunkt i den gjennomsnittlige amerikanske kvinnen. Da sier jeg "Gud hjelpe meg!" Er alle amerikanske damer overvektige??? Utseendet til Hr Lamms dukke er rett og slett urkjedelig. Grunnen til at barn leker med Matells Barbie, er at hun nettopp har drømmekroppen. Jeg husker at da jeg lekte med dukken drømte jeg om at når jeg ble stor, skulle ha en slik kropp, men slik ble det dessverre ikke.

Alle jenter drømmer om å ha det perfekte ansikt og lange, flotte bein, men det er bare en liten prosent av oss som er født med de genene. Dette betyr ikke at Barbies kropp er skadelig for barns selvtillit og kroppsholdning. Barn er BARN og som liten jente har de rett til å leve i en drømmeverden. Personlig tror jeg ikke noen får anorexi av å leke med disse dukkene. Det er helt andre grunner som ligger bak anoreksien. Jeg har selv slitt med anoreksi i ung voksen alder og vet derfor hva jeg snakker om.

FIN!HJELPES!

Før jeg blir arrestert og verbalt lynsjet, vil jeg komme kritikerne i forkjøpet: NEI, jeg har ikke den perfekte kroppen. Jeg er derimot ganske lita og rund, men jeg går ikke rundt og sier at det er sunt med en slik kropp som jeg har og JA, jeg kan gjøre noe med det og det kommer jeg til å gjøre.

Grunnen til at jeg skriver dette innlegget er kun fordi at jeg ikke synes en usunn livsstil er ok og fordi jeg synes det er viktig å strebe etter å få en fin, sunn kropp og det kan man først oppnå ved å kutte ned på kaloriintaket samtidig som man trener/mosjonerer.

Noe som undertegnede vil gå igang med med EN gang hun er hjemme fra ferien.

NEMLIG!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det hadde vært hyggelig om du ville legge igjen en liten melding.