onsdag 6. august 2014

Mitt første forsøk på Kumihimo

I dag har jeg lært en ny ting: Kumihimo. Dette er en gammel, japansk fletteteknikk. Den ser utrolig vanskelig ut når den er ferdig, men er utrolig enkel å få til. I dag har jeg laget et armbånd med ullgarn, siden det var det eneste tauet jeg hadde hjemme. Jeg skal snart igang med et annet prosjekt, som er litt større, men jeg er nødt til å få tak i noen STORE bobbins først (ikke boobins som jeg skrev i en mail til en smykkebutikk). Jeg vet ikke om det er mulig å få tak i noen som har såpass stor plass at man kan kveile opp en 3 - 5 mm stort tau, som skal være 4 meter *8. Kanskje det ikke er mulig å få tak i. Jaja, det går nå an å håpe.

Armbåndet er ikke ferdig enda. Nå ligger det med lim på og skal tørke et par dager, før jeg setter på midtperlen og endefestene med lås. Det vil komme bilde av hele armbåndet til slutt.

Her er hvertfall en prøvesmak:

Dette armbåndet er laget med 4 farger. Det som er gøy med disse armbåndene, er at lett kan kombineres med andre armbånd, enten sølvfarget eller gullfarget. Det er bare fantasien som setter grenser

Nå kommer det til å bli Kumihimo i lange barner. Jeg skal lage ett til i ull, da med 2 farger. Senere blir det slike med perler. Jeg klør i fingrene etter å gå igang med disse, men er nødt til å få takk i nylontråd først.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det hadde vært hyggelig om du ville legge igjen en liten melding.