fredag 15. august 2014

Pandora og mattradisjoner...

Det ble en tur til sentrum idag også. Jeg måtte bytte en sikkerhetslenke til Pandora-armbåndet mitt. Det begynner å fylles opp nå og jeg må snart utvide til 20 cm pga at perlene tar opp plass på armbåndet og gjør at det blir mindre i diameter.

Armbåndet består av:
Sterling sølvarmbånd 19cm
Artikkel nr 590702HV

Sikkerhetslenke clips
Artikkel nr 790583

Rosa zikk zakk glasscharm
Artikkel nr 790922

Pengepose med kinesisk tegn
Artikkel nr 790990

Rund clips
Artikkel nr 790267

Kirsebærblomst glasscharm
Artikkel nr 790947

Rosa You and Me charm
Artikkel nr 791244CZ

Hvitt blåst glass charm
Artikkel nr 791617CZ

Bursdagsblomst august charm
Artikkel nr 790580PE

Rosa vannlilje glass charm
Artikkel nr 790619

Sånn. Det er de charmsene jeg har for øyeblikket. Jeg er allerede begynt å tenke på julen og hvilke charms jeg skal bruke da. Pandora har et stort utvalg av julecharms og anheng til dette armbåndet og jeg har allerede kjøpt en julenisse som ligger og venter på den rette sesongen slik at han kan få plass på armbåndet.

Jeg har alltid vært glad i pastell-farger og synes disse var veldig fine nå i sommer. Det som er så gøy med disse armbåndene, er at du kan kjøpe en liten samling av charms og anheng som du kan mikse og matche med til antrekkene.

Jaja, nok smykkeprat for denne gang.

Jeg var som sagt en tur til sentrum og tok meg en kaffetår på Lido før jeg dro hjem. Lido er den eneste kafeen her i Bergen som serverer god, norsk husmannskost. Jeg synes det er trist at slike steder forsvinner til fordel for mer fancy spisesteder. I alle de årene jeg har gått på Lido, har det faktisk ikke vært en tenåring innom der, hvertfall ikke når jeg har vært der. Jeg tenker ofte at om 50 år finnes det ikke slike spisesteder lengre og den norske mattradisjonen vil forsvinne.

Jeg kan ikke skjønne hvorfor ungdommen velger bort kjøttkaker, svinekoteletter og fisk tilberedt på den måten den SKAL tilberedes, til fordel for sushi, pizza og mcdonalds. For det første er maten usunn og for det andre blir man feit av å spise konstant på mcdonalds og peppes.

Det spises jo mer og mer pizza på julaften og det norske pinnekjøttet, svineribben og lutefisken får lide av dette. Jeg blir bare trist når jeg tenker på raseringen av den norske mattradisjonen og jeg er faktisk glad for at jeg kommer til å være borte om 50 år slik som ting utvikler seg nå.

Om 50 år er dette stedet mest sannsynlig borte...





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det hadde vært hyggelig om du ville legge igjen en liten melding.