lørdag 15. desember 2012

Deilig tur

Jeg var ute på en skvettetur med Soppen i kveld. Det var så deilig ute at vi bestemte oss for å gå en tur i handlegaten her i Rosendal. Vinden har minket, det er opplett og +9 varmegrader og ikke nok med det... Hele gaten var kledd i lys og butikkvinduene var fulle i julepynt. Endelig noe positivt med dette stedet. For en gangs skyld kom jeg i skikkelig julestemning da jeg gikk gjennom gaten.

Tidligere har jeg etterlyst mer pynt i handlegaten. For noen år siden syntes jeg det var veldig trist å gå gjennom gaten i desember. Det var hengt opp noen få lys på måfå og alt vitnet om likegyldighet. ENDELIG har julestemningen kommet på plass også her. Det er sikkert takket være Jul i Rosendal, som jeg håper jeg kan få oppleve neste år, hvis jeg bare klarer å rive meg løs fra bylivet.

Dessverre hadde jeg ikke kameraet med meg, men jeg har tyvlånt et bilde fra nettet som viser hvor koselig det KAN være...

Ill. foto

5 kommentarer:

  1. Hvis du har so mykje imot Rosendal, kvifor er du her då? Eg synes du er ganske so arrogant i uttalelsane du kjem med. Eg har følgt med på bloggen din og har lest mellom linjene at du har eit hat til denne bygda. Rosendal er ei flott bygd med månge flotte menneskje. Da er lett å koma i kontakt med bygdafolket berre ein gidd å innvolvera seg i nærmiljøet. Eg synest du skal koma ned frå den høge hesten ding og bli litt meir audmjuk. Tenk på at da og er bygdafolk so les bloggen din og du sårar månge med slike negative uttalelsar

    SvarSlett
  2. Til Anonyme venn
    Det var da litt av en reaksjon på et positvt innlegg.
    Jeg regner med at de andre sambygdingene har litt bedre selvtillit og tåler at Rosendal blir kommentert på godt og vondt.
    Ydmykhet betyr også at man tolerer andres meninger.
    I likhet med andre steder har Rosendal selvfølgelig positive og negative sider.
    Mvh En annen som også er anonym.

    SvarSlett
  3. Ove Aleksander langeland-Finne15. desember 2012 kl. 23:21

    Eg skjønner godt at når man har bodd en tid i byen, kan det være litt kjedelig å være på steder som ikke har de samme fasciliteter. Jeg selv bor på Moster og syns det er dødskjedelig i forhold til å bo i Oslo, langt til butikk, ingenting som skjer osv. Det har ingenting med menneska å gjer, nokon liker seg bedre i byer mens andre liker seg best på landsbygda. Eg fekk sjølv kommentarar som "koffor i all verden flytta til Oslo?" av bygdafolk i Rosendal, så denne "arrogansen" gjelder der også. Ville sjølv har foretrukket i bo i Bergen/Oslo enn på så avsidesliggende plasser som Rosendal og Bømlo, sjølv om eg er oppvaksen i Kvinnherad-bygdo. Trur ikkje så mange blir såra av om ikkje alle syns Rosendal er den beste plassen å bu, for innbilskheita blir jo opprettholdt av dei som skryt av staden.

    SvarSlett
  4. Enig med der to siste. Kan du ikke pakke snippesken din og komme til Bergen, Ove? Jeg tror du hadde trives veldig godt her. Her kan du velge og vrake i kultur-institusjoner.

    SvarSlett
  5. Til Anonym nr 1: Hvis du skal gå til personangrep på meg, synes jeg du burde være såpass tøff at du stiller med navn. Jeg pleier ikke å ta inn personangrep fra anonyme, men jeg gjorde det denne gangen bare for å vise hvor stort Bygdedyret er her inne. Du må jammen ha dårlig selvtillit når du uttaler deg på den måten. Kanskje det er på tide at du drar nisselua opp fra øynene og ser at verden går fremover og at det faktisk finns folk som foretrekker å bo i byen...

    SvarSlett

Det hadde vært hyggelig om du ville legge igjen en liten melding.