mandag 25. mars 2013

Flotte strikkeoppskrifter

Etter å ha hatt en "Ønskes Kjøpt"-annonse på Finn, der jeg søkte etter strikkeoppskrifter fra 50 og 60-tallet, har jeg nå fått tilsendt en del. Jeg må si at det var mange flotte mønstre. Jeg synes mønstrene, spesielt fra 60-tallet er fantastisk flotte. Det er mange deltaljer og farger i dem.

Her er et lite utvalg:












Boken er fra 1963 og inneholder alt av håndarbeid; sying, strikking, hekling, knytting osv. Den er i utmerket stand, selv om den bærer preg av tidens tann. Den lukter heller ikke. Grunnen til at jeg nevner dette, er at alle gamle bøker har en tendens til å få litt ekkel lukt gjennom årene, men ikke denne. Den kunne faktisk kommet rett fra bokhandelen.

Jeg elsker den og gleder meg til å gå igang med å strikke.

Oppskriftene som står først, kjøpte jeg på Epla. Disse er også av perfekt kvalitet. Elsker disse mønstrene og når jeg omsider har lært meg hvordan man strikker gensere, kommer jeg til å gå igang for fullt med disse.

Etter jeg la inn annonsen min på Finn, har jeg fått mange henvendelser. Jeg gikk også på limpinnen og kjøpte en pakke med oppskrifter fra en selger som meldte seg. Disse oppskriftene var delt på midten og hadde falt helt fra hverandre. Jeg har forsøkt å restaurere den ene, men måtte bare gi meg. Det var helt umulig å se hva som sto skrevet. Jeg synes det er en skam å selge slike. Det selger burde gjort, var å opplyse om at oppskriftene var av svært dårlig pris og i tillegg satt ned prisen, men det skjedde ikke. Jeg betalte ganske så bra for disse og måtte til og med kaste en fordi den ikke lot seg restaurere.

Men slik er vel risikoen når en kjøper gamle ting på nettet...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det hadde vært hyggelig om du ville legge igjen en liten melding.