torsdag 6. februar 2014

Svart/hvitt

Det er rart hvordan noen folk bare tenker i svart/hvitt. Enten er det bra eller ikke bra. Det er ingenting midt imellom.

Jeg opplevde dette på et forum for en god stund tilbake. Jeg spurte om et råd og de fleste som kommenterte snudde angrepene sine mot meg som trengte hjelp. Hvorfor skjer dette? Ikke vet jeg. Antagelig er folk så sinte og frustrerte over en spesifikk sak at i stedet for å vende raseriet mot saken, går til angrep på den som har behov for noen å snakke med. Det var i perioder som mye personangrep på meg i det forumet, at jeg valgte å trekke meg ut.

Alt er ikke enten eller. Det er det samme med muslimer og andre fremmedkulturelle. "Alle" er en belastning for samfunnet, "alle" vil at Norge skal ha sharia, "alle" fremmedkulturelle menn ser ned på oss kvinner og "alle" fremmedkulturelle plager samfunnet vårt.

Slik er det ikke i virkeligheten. En stor del av folk som søker ly her i landet er flinke til å integrere seg og gjør det de kan for å klare seg. Mange utdanner seg og de som ikke er så heldige at de kan det, gjør det de kan for å få seg jobb. Det er ingenting som heter at "Er du muslim, så er du også for sharia". Det er det samme som å si at "Er du nordmann, så elsker du å skyte ulv og hval".

Vi er nødt til å begynne å se på våre nye landsmenn med et litt åpnere blikk. Det finnes både positive og negative sider ved innvandrere akkurat som det gjør med alt annet. Jeg har selv vært i innvandrermiljøet pga min eks-mann og har opplevd både pluss-sider og minus-sider ved miljøet, men det er ikke dermed sagt at vi skal kaste alle ut av landet.

Jeg har jo også hørt sagt at "hvis du er så misfornøyd, er det bare til å flytte ut av Norge". Klart det er det, men vi har ytringsfrihet (gudsjelov) i dette landet og det er på godt og vondt. Alle har lov til å si det de mener om diverse saker og ikke minst systemet vårt. Det er en del av demokratiet og det må vi tåle.
Det er ikke bare i innvandringssaker det siste sitatet blir ytret. Jeg har også fått høre det da jeg klaget på veistandarden her i landet. "Ta med mannen din og flytt til Sverige, siden du synes at alt er bedre der", var det noen som sa på FB. Slike rare ytringer faller som frø i ørkenen for min del.

Jeg ler bare og fortsetter livet mitt....


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det hadde vært hyggelig om du ville legge igjen en liten melding.