søndag 2. februar 2014

Dagens oppskrift + Et lite tips vedr. baking av poteter



I dag ble det grønnsaksbiff til middag sammen med bakt potet, stekt løk og kremet spinat. Det var kjempegodt og biffene var skikkelig saftige for de som trodde at veg var tørt.

Jeg har fått dilla på å kokkelere og koser meg glugg ihjel med det. Min kjære spør om han skal hjelpe til, men hustruen koser seg sånn med matlagingen at hun slipper ingen til.

Her er oppskriften på dagens middag:


Grønnsaksbiff
3 kokte poteter
1 - 2 raspede gulrøtter
1 skive raspet sellerirot
1/2 finhakket purre
1 liten, finhakket løk
5 skiver hermetiske rødbeter
2 ss finhakket sylteagurk
2 egg
2 ss griljermel
1 ts tørket timian
1 ts pepper
1 ts paprikapulver
1 - 2 ts salt

Skjær potetene i små terninger. Rasp gulrot og sellerirot. Finhakk purren,løken og hvitløken. Skjær rødbetene i små terninger. Gjør det samme med sylteagurken.

Bland alt godt sammen og stek i litt smør/olje.

Verre er det ikke

Kremet spinat
1/2 løk
1 fedd hvitløk
Litt smør til steking
300 gr frossen, hakket spinat
1/2 dl matfløte
1/2 ts salt
1 krm pepper
1 krm revet muskatt

Finhakk løk og hvitløk.
Stek dette i pannen til de er blitt blanke og myke.
Ha i spinaten og matfløten.
La det varmes til spinaten har smeltet
og fløten "gått inn i spinaten"


Et tips når det gjelder Bakt Potet
De aller aller fleste baker poteter ved å pakke dem inn i aluminiumsfolie. Problemet da er at de vil bli kokt og ikke bakt.

For å få gode, bakte poteter, har du en god del med grovt salt i en ildfast skål og setter potetene oppi etter å ha skåret et kryss øverst.

Du setter stekeovnen på ca 200 grader og lar disse stå ca 1 time alt etter hvor store de er.

Et annet godt råd, er å bruke vanlige poteter, ikke de svære bakepotetene som en får kjøpt i kolonialen. Bruker du vanlige poteter vil du spare mye penger da disse foliekledde potetene koster flesk. Det er også bedre å bruke små poteter. Da blir de lettere å håndtere og du kan ha dem direkte på middagstallerkenen.

Baker du potetene på denne måten, vil skallet bli sprøstekt og velsmakende. Husk bare å vaske potetene svært godt, men ikke så mye at skallet løsner/forsvinner.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det hadde vært hyggelig om du ville legge igjen en liten melding.