lørdag 7. juni 2014

Utrolig trist...


Jeg blir utrolig trist av dette her. Den siste uken har jeg vært nødt til å fjerne 4 fb-venner fra listen min fordi de deler bilder av dyr som blir mishandlet på det groveste. Sitatet som de bruker er "hjelp oss å finne denne mannen/kvinnen/mennene/kvinnene slik at de kan bli straffeforfulgt". Det er forferdelig vondt å se dette for sarte sjeler. Tenk på at det er en grunn til at disse bildene blir tatt og delt på Facebook. Det er mishandlerne som har tatt bildene og lagt dem ut på sosiale medier i utgangspunktet. Hadde de ikke gjort det, ville ikke bildene ha eksistert på nettet. Det at såkalte "snille" mennesker deler disse bildene for at mishandlerne skal bli "tatt", gjør bare disse mishandlerene glade og stolte fordi bildene blir delt i øst og vest.

Alle vet at dyremishandling skjer og alle vet om grusomhetene, men vi trenger ikke få dette midt i ansiktet. Jeg brøt sammen av en video som jeg uheldigvis kom til å klikke meg innpå fordi jeg trodde den inneholdt noe helt annet. Resultatet av denne feilklikkingen gjorde at jeg brøt så kraftig sammen på grunn av maktesløshet og fortvilelse at jeg måtte ha hjelp.

Innerst inne må jo de som deler slike bilder/filmer ønske å ødelegge for oss andre. De tenker ikke på at når man har sett et slikt bilde eller video, kommer bildene aldri til å forsvinne fra ens indre øye. Det vil hele tiden være der og for et sart menneske (som jeg er) kan det ødelegge mer enn dere tror. En vet altså ikke hvem det er som kommer i skade for å se disse grusomme bildene og flesteparten av oss har ingen ønske om å se dem. De eneste som vil se slike bilder, er dyremishandlerne selv. Da får de nye ideer til grusomme handlinger mot dyr.La oss ta dette i en annen setting:
Denne gangen tar vi for oss barneporno. Et velmenende menneske blir opprørt av et bilde der en mann seksuelt misbruker et barn. Dette mennesket får den lyse ideen at "hvis jeg deler dette på et sosialt media, kan det hende at drittsekken blir tatt". Vedkommende gjør dette med den beste intensjon om å få tatt mannen. Du selv sitter foran skjermen og dette bildet dukker opp foran deg. Vil du synes at det er greit å få se dette bildet og at du deler dette bildet videre?
Nei, det gjør du nok ikke, for hvis du deler dette bildet, er du like skyldig i misbruket som fyren på bildet og fyren som tok bildet. Dette er straffbart.

Hvorfor er det da greit å dele bilder av mishandlede dyr? Etter min mening burde de som deler slike bilder bli like mye rettslig forfulgt som de som begikk udåden og tok bildene.

Håper at dere klarer å se dette i et nytt lys og at dere tenker dere litt om før dere går i fellen og deler disse bildene som de stolte dyremishandlerne la ut først.


Det er dyremishandlernes ønske at dere deler disse bildene!