torsdag 12. juni 2014

Sier nei til elefanter


Nok en seier er nådd i dag i kampen om dyrefrie sirkus. Nå går Oslo inn for å nekte sirkus å bruke elefanter i manesjen. Tidliger har Tromsø gått inn for dette.

http://www.nrk.no/nyheter/sier-nei-til-elefanter-pa-sirkus-1.11771824 

Dette er kjempebra, men det er dessverre langt igjen før vi kan si at vi har vunnet. Det er jo "kun" 2 byer/kommuner som har innført dette og nå er det på tide at flere kommuner følger etter. LA OSS FÅ ET PERMANENT FORBUD MOT DYR I SIRKUSMANESJEN!
Vi vil IKKE se slike elefanter!
Det er dessverre ikke bare elefanter som blir mishandlet i sirkusmanesjen. Sirkusene er jo fulle av all slags dyr og disse trenger også beskyttelse mot grusomhetene. Hunder, hester, geiter osv osv. Hvis du går på sirkus, er du like medskyldig i dyremishandlingen som sirkuset selv. De kunne like gjerne gitt deg en hakapik, eller hva det nå heter, til å slå dyrene med. Tar du dine barn med, er det enda verre da du ødelegger deres sunne forhold til dyr.

Alle dyr skal ha rett på frihet og ikke være til menneskers underholdning og ja, det gjelder også hunder. Det er ingenting søtt med hunder som blir pisket rundt i manesjen for at eierene skal kunne grabbe til seg penger fra uvitende publikumere, som ikke vet sitt eget eller dyrenes beste. Hørselen til disse stakkars dyrene må jo bli ødelagt, da det er et enormt volum i sirkusteltene.

La disse vakre dyrene leve i frihet
Hvis alle som gikk på sirkus, hadde holdt seg unna, ville vi fått slutt på denne dyretragedien, men enten bryr de seg ikke, eller så er de ganske så uvitende om hvor vondt dyrene har det.

Gå heller og se sirkus som er dyrefrie, slik som Cirque du Soleil, eller rett og slett la vær å gå på sirkus. Det finnes andre måter å bli underholdt på.


Gå heller på et dyrefritt sirkus.